Esenler Belediye Meclisinden tarihi karar

Esenler Belediye Meclisinden tarihi karar

Esenler Belediye Meclisi Esenlerin geleceğini ilgilendiren tarihi kararın alınması için olağanüstü toplandı.

Esenler Belediye Meclisinden tarihi karar

Esenler Belediye Meclisi Esenlerin geleceğini ilgilendiren tarihi kararın alınması için olağanüstü topladı.

Esenler Belediye Meclisi 28.04.2015 Salı günü olağanüstü toplanarak Milli Savunma Bakanlığına Tahsisli Askeri Arazının Esenler Belediyesine devri ile ilgili Belediye Başkanına protokol yapma yetkisi verdi. Meclis üyelerinin bir hayli heyecanlı olduğu toplantıda, Belediye Başkanına oy birliği ile yetki veren AKP ve CHP’li Meclis üyeleri toplantı sonrasında birbirlerine hayırlı olsun dileklerinde bulundular.


 Meclis tarihi bir olaya tanıklık ediyor
Esenler Belediye Meclisinin bu tarihi kararının alındığı olağanüstü toplantıda AKP Grubu adına söz alan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Belediye Meclisi'nin tarihi bir olaya tanıklık ettiğini ifade ederek şunları söyledi: "Meclis Üyeleri, bugün tarihi bir olaya tanıklık etmenin yanı sıra Esenler için tarihi bir karar alıyorlar. 50 sene sonra, 100 sene sonra bu kararın konuşulacağını düşünüyorum. Çünkü Esenler'in şu anki meskun mahali kadar bir alan Esenler Belediyesi adına tescil edildi. Dolayısıyla Esenler'in kaderi değişiyor. Bu noktada Başkanımız Sayın Mehmet Tevfik Göksu'nun kişisel çabası çok büyük. Askeri alan ilk olarak projelendirdiğinde bile bir kısım arkadaşlar, olabilir mi dedik. Bugün bu tarihi kararı alan bu Meclis'te bulunduğum için mutluyum. İnşallah 100 sonra, 200 sonra bu mesele gündemde olacaktır” dedi.


Esenler kurtulacak ve nefes alacak
CHP Grubu adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Usta da, "Resmi planlardaki donatı alanlarının ortaya çıkmasını sağlayacak bu proje rezerv konut alanı olarak kullanılacak. Bizler CHP olarak daha önce yaptığımız Kentsel dönüşüm panelinde bu konuyu dile getirerek işlemiştik. Panelde, Esenlerin kurtuluşunun bu alanın alınmasıyla gerçekleşeceğini ve Esenlerin nefes alacağını söylemiştik. Bizlerin bu söylemleri bugün haklı olduğumuzu göstermektedir.  Bu noktada Sayın Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tevfik Göksu başta olmak üzere bu konuta duyarlılık göstererek emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli