Esenler Belediye Meclisi'nde İsyan

Esenler Belediye Meclisi

Burhan Kocaman isyan etti. Meclis'te sitem, suçlama her şey vardı.

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

 

Esenler Belediye Meclisinin 4. Seçim Dönemi 3. Çalışma Yılı  2011 Senesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı hakaretlerle ve ihanet suçlamaları ile açıldı. Meclis Başkanı Birol Hacıoğlu oturuma başkanlık yaptı.

SP’li Meclis üyelerinin önergeleri okundu. Önergeler başkanlık makamına onaylanarak sevk edildi. Gündem dışı konuşmalarda CHP Belediye meclis üyesi Cihangir Kaymakçı söz aldı.

Kaymakçı, “Siyasi parti meclis odalarının bir arada bulunmasına bir anlam veremiyorum. Bu saygısızlıktır. Çalışmalarımıza engel çıkarmaktır. Biz gelen misafirlerimizin sorunlarını nasıl bir arada konuşabiliriz? Bir başka konu ise Atışılanı’ndan başlattığınız prestij yol çalışmasında kullanılan malzemenin kalitesiz olduğunu görmekteyiz. Renkleri ise uyum içinde değil. Üzülerek söylüyorum bu bir fiyaskodur. Ayrıyeten Esenlerde çıkarılması düşünülen oto boyacısı, lastikçi, egzozcu gibi esnaflarımızı buradan göndermek istiyorsunuz. Uygulama düşünülmeden yapılmaktadır. Boşalan bu dükkânların yerine Japonları mı yerleştireceksiniz? Yoksa esnafı ticaretten men mi ediyorsunuz? Burada fırsatçılık yaratılmak isteniyor. Ana arterler için tamam ama ara sokaklar için yanlıştır diyorum.” dedi

HAS Parti Belediye Meclis Üyesi Kocaman, ”Van depreminde vefat eden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize saygı duruşu veya kuran okumalı idik. Şimdi Allah rızası için Fatiha okuyorum. Ve buradan sizi protesto ediyorum. Bu protestomu da meclis üyelerine ayrılan sıralarda oturmayarak yapıyorum. Bize grup odası verinceye kadar bu protestom devam edecek. Hiçbir irade siyasi iradeyi yok sayamaz. Bizler halkın temsilcileriyiz. Bu yanlıştan biran önce dönmelisiniz.” dedi.

Meclis toplantı salonunda bulunan belediye başkanı M.T. Göksu söz aldı.

Göksu, “Bugün burada depremi konuşup bilgi vermek için bulunuyorum. Van depremi bize bir taraftan acıyı yaşatırken, bir taraftan da bize ders verdi. Aynı zamanda bir bütün olmayı öğretti. Kimse bu topraklarda etnisite ile siyaset yapmamalı. Biz Türk, Kürt kardeşiz. Van deprem bölgesine ilk intikal eden bizleriz. Biz belediye olarak Van’a yardım için halkımızı ve siyasi parti ilçe başkanlarını davet ettik. Ama gördüm ki her siyasi parti kendi partili belediyesi ile yardımlaşmayı uygun gördü. Esenler halkı ise bizi tercih etti bize güvendi. Van’da üç köy bize zimmettenmiş durumda. Üç tır dolusu yardım gönderdik. Yakında üç kamyon daha yardım göndereceğiz. Gurup odası sitemlerinize gelince sizlerin yeterli sayınız yok. Grup odası hakkına sahip değilsiniz. Ancak size hazırlanan odaların öyle olması, öyle devam edecek anlamına gelmiyor. Bu ay bu şekilde idare edin. Biz siyasi anlayışı ve davranışı ret edemeyiz. Sizler bizim için değerlisiniz.

Atışalanı Caddesi’ne gelince, dünyanın her yerinde bu renkler kullanılıyor. Bu renkler ulaşımsız Esenler renkleridir. Aynı zamanda engelliler için dizayn edilmiş renklerdir. İSTON’un yaptığı bu çalışması modeldir.

Tamirciler için buradan daha önce çok konuştuk. İlk etapta ana arterdekiler çıkarılacak. Bunlar yasal olarak tahliye talebine tabidir. Esenlerin dönüşmesi lazım, Esenler’de 25,600 bin bina var. Ruhsatlı bina sayısı ise 4,620 bindir. 21,903 bin bina ise ruhsatsızdır. İskânlı bina sayısı 600 dür. Şunu yapma bunu yapma bu şehir nasıl dönüşecek, bu konulara siyasi bakmayın. Bu deprem burada olsaydı halimiz ne olurdu.

Deprem ile ilgili sorumluluğu olanlar olarak üzerimize düşen görevi yapmalıyız. İstanbul’da ciddi çalışmayı yapan ilçeyiz. Özellikle kentsel dönüşümde 3,250 konut dönüştürüyoruz. İki yıl içinde 5000 bin konut üreteceğiz. Dört aşamada çalışma yapıyoruz. Turgut Reis, Oruç Reis, Çifte Havuzlar ve Dört yol. Turgut Reiste konutlar yükseliyor. Oruç Reiste inşaatlar başladı. Orada ayriyeten 1200 konutluk inşaata başlıyoruz. Turgut Reisteki 544 parseli oraya taşıyacağız. Çifte Havuzlardan genelkurmayın izni ile 10 bin metre alan için TOKİ 5 trilyon ödüyor. Projemizin ismi yeni anahtarı al eski anahtarı ver. Dört yolda da yerinde dönüşümü KİPTAŞ yapacak. Esenler’de depremle ilgili hızlı bir çalışma içerisindeyiz. Bir de İTO’nun yaptığı araştırmadan dolayı tekzip yazısını da gönderdi. Esenler’in eksikleri yok demeyeceğiz, her şey süt liman değildir.” dedi.

Daha sonra Esenler Belediyesi Meclis Üyelerinin İspanya’ya yapmış olduğu gezi hakkında toplantıda Abdullah Aksu açıklama metnini okundu.

Aksu, “Biz orada teknik incelemelerde bulunduk. Yönetilen şehirlerin çağdaş ve yaşanabilir hüviyet kazanması için plan ve projeler evrensel değerlerle ölçülmelidir. Biz Esenler’deki projelerimizi geliştirmek için toplan 27 Meclis Üyesi ile İspanya’ya gittik. Orada modern şehircilik ve mimariyi bir arada görmek için bulunduk. Orda gördük tarihi dokuyu ve modern mimariyi bir arada nasıl koruduklarını. Birçok şehri gezdik; gerekli bilgileri aldık. Teknik bilgi ve tecrübe edindik.” dedi.

Meclis’in en hareketli dakikaları ise İspanya gezisi konuşulduğu sırada yaşandı.

İspanya’da yapılan gezi hakkında bilgi veren Abdullah Aksu kürsüden indikten sonra söz alan HAS Parti Belediye Meclis Üyesi Burhan Kocaman, “Arkadaşlar İspanya’nın tarihini internetten girerseniz öğrenirsiniz. Bu yaptığınız geziyi meşrulaştırmayın. Hukuken doğru olabilir, ama ahlaken doğru değildir. Bu yaptığınız ahlaksızlıktır ve turistik bir gezidir. Size bir video gösteriyorum. Siz İspanya’da Flemanko dans gösterisi seyrettiniz. Hem de bu yoksul halkın parası ile siz tüyü bitmemiş yetimin hakkını yediniz. Bu gezi gayri meşrudur. İspanya için yaptığınız gezinin masraflarını ödemediğiniz sürece zan altındasınız. Halkın parasını yiyenler benim gözümde hırsızdır. Benim hasta olan çocuğumun parasını bu şekilde çarçur edemezsiniz.” dedi.

İşte ortalık bu dakikadan sonra karıştı. Meclis üyeleri Kocaman’ın üstüne saldırdı. Araya giren izleyiciler olası bir yumruklaşmayı önledi. Ama karşılıklı sözlü sataşmalar hakaretler havada uçuştu. Meclis Başkanı Kocaman’a “sözlerini geri al”; Kocaman ise “Bir şartla geri alırım çıkıp halktan özür dileyeceksiniz ve harcadığınız halkın paralarını belediyenin kasasına koyacaksınız.” Meclis oturumuna verilen aradan sonra ortalık sakinleşti. Daha sonra Kocamanın özür dilemesi ile meclisteki tartışma sonlandı. Ve oturuma devam edildi.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli