Esenler Belediye Meclisi Rüşvet Vermiş

Esenler Belediye Meclisi Rüşvet Vermiş

CHP Esenler İlçesi 10. Olağan kongresinde birçok kirlilik ve çirkinlik yaşandı. CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Kemal Şahin grup başkanı Mustafa Usta’ya,” Rüşvetçisin.Sen AKP’lilerden 544 p

Esenler Belediye Meclisi Rüşvet Vermiş
CHP Esenler İlçesi 10. Olağan kongresinde birçok kirlilik ve çirkinlik yaşandı. CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Kemal Şahin grup başkanı Mustafa Usta’ya,” Rüşvetçisin.Sen AKP’lilerden 544 parselle ilgili para aldın, şerefsizsin". dedi. İlçe Başkanlığına yeniden seçilen Ütebay ise "AKP 150 milyon doları kendi yandaşlarına verdi". dedi.

Şahin CHP İlçe Kongresinde, kongre salonunu adeta birbirine kattı. "Elimde belgeler var. 544 parselde hırsızlık var, Mustafa Usta hırsızdır, namussuzdur, kendisine rüşvet verenlerde aynı kategorideki insanlardır." dedi.
Şahin’in bu konuşması üzerine Esenler Litros Haber Muhabirleri mikrofonlarını Şahin’e uzatarak "Bu konuda bir belgeniz varsa verin bize, biz yayınlayalım". dediler.Şahin ise " Kongreden sonra ben size belgeleri vereceğim." dedi.Ancak kongre bitti, aradan zaman geçti Şahin herhangi bir belge vermedi.

“Kendisini müfteri ilan ediyorum”
Usta’ya yapılan ağır ithamlardan sonra, yaptığımız görüşmede, Usta, “Ben parti meselelerini kamuoyu önünde tartışmak istemiyorum.Bunlar haysiyet cellatlığı yapıyorlar, bilgisiz görgüsüz kara cahiller, bunları muhatap almam doğru olmaz. Bu arkadaşım beni rüşvet almakla itham ediyor, belediyeden birilerinin bana rüşvet verdiğini söylüyor. Rüşvet alanda verende suçludur ve ahlaksızdır. Yaptığı ithamı ispat etmeli, aksi durumda kendisini müfteri ilan ediyorum. Kendiside biliyor, ben AKP’yi en çok eleştiren birisiyim. Ama iftira atmak bizlere yakışmaz. Şayet böyle bir olay yaşanmışsa meclis kürsüsünden bunları söylemesini istiyorum”.dedi.

“150 milyon dolarlık rant AKP’li yandaşlara dağıtıldı”
Şahin’e sesleniyorum. 544 parsel meclis gündemine geldiğinde ben mecliste yoktum ancak kendileri 544 parseli oy birliği ile meclisten geçirdiler. Ben itiraz ederek bu parseli mahkemeye taşıdım. Peki, bende şunları söylesem doğrumu olur ‘’Kemal Şahin 544 parseli oy birliği ile geçirdi bunun altında ne yatıyor, birilerinden menfaat mi bekliyor, bir çıkar ilişkisi mi var söyleminde bulunmam doğru olmaz herhalde. Kendilerinin bana ve belediye yetkililerine yaptığı bu çirkin iftirayı ispat etmesini bekliyorum ve kongrede haykırıp elindeki belgeleri sallayarak "Elimde belgeler var." dediği elindeki belgeleri de yayınlamasını istiyorum.Bu aynı zamanda Belediyemizi yöneten Meclisimizi ve Belediye Başkanımızı'da ilgilendiren bir olaydır. Meclisimiz de töhmet altındadır.

Ayrıca bu parselle ilgili ilçe başkanının "150 milyon dolarlık rantın AKP’li yandaşlara dağıtıldığını" söylemesi de yetmez.CHP'li meclis üyeleri olarak bizim böyle bir rakamdan haberimiz yok.Şayet  bu rakam 544 parselle ilgili ise buradaki karı ben size anlatayım.Bilmiyorsa öğrensinler.Bu yer belediye şirketi olan Eskon'a 56 milyon'a ihale ile satıldı.Efitaş'la yapılan anlaşma gereği beklenen Belediye karı Bütçe görüşmelerinde belediyenin meclise sunduğu belgelerde 108 milyondur.Yani rakamlar ilçe başkanının dediği gibi olsa 600 milyona yakın olmalı idi.Buradaki karın tamamı belediyenin olsa hepsi 108 milyondur.İlçe başkanı ya hesaptan anlamıyor ,ya da işkembeden sallıyor.Hem CHP'li meclis üyeleri olarak bizleri hem de belediyeyi yöneten belediye meclisini ve başkanı töhmet altında bırakıyor.Bunu ispat etmelidir.İspat etmezse o da müfteridir.Kendisini göreve davet ediyorum. Böyle bir rant varsa neden mahkemeye baş vurmadı. Benim böyle bir olaydan haberim olsaydı ben sokak ağzıyla konuşmazdım, hukuki yollarla konuşurdum” dedi.  

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı