Esenler Belediye Başkanı'na Tekstil Kentten Tepkiler

Esenler Belediye Başkanı

Esenler hudutları içinde bulunan Tekstil Kent'teki mülk sahipleri, Esenler Belediye Başkanı M.T. Göksu’ya ve Atalay Şahin’e sitem ederek; "Tekstil Kent'in yıldızı parlamadan hepimiz iflas edeceğiz" dediler.




Esenler Belediye Başkanı'na Tekstil Kentten Tepkiler
 
Esenler hudutları içinde bulunan Tekstil Kent'teki mülk sahipleri, Esenler Belediye Başkanı M.T. Göksu’ya ve Atalay Şahin’e sitem ederek; "Tekstil Kent'in yıldızı parlamadan hepimiz iflas edeceğiz" dediler.
 
1986 yılında büyük umutlarla yapılan Tekstil Kent bugün yok olma noktasında. Dükkân sahipleri ödedikleri aidatlar yüksek emlak ve çöp vergileri aynı zamanda virane şehrini andıran tekstil kentten zararın neresinden dönersek 
kârdır dercesine kaçıp kurtulmak istiyorlar.
 Bir hayli sıkıntıda olan Tekstil kent esnafı mevcut yönetime karşı 02.03.2013 cumartesi günü kongre kararı almak için bir araya geldiler ve mikrofonlarımıza çarpıcı açıklamalarda bulundular.
 
Sultan hamam, yeşildirek buraya taşınacaktı
 
İsmail Şahin, “Burası 1986 yılında kuruldu, sultan hamamda 20, 30 metrelik dükkânlardan kurtulacağız diye büyük umutlarla bir araya gelerek kooperatif kurduk. Turgut Özal bizlere burayı tahsis etti. Süleyman Demirel de büyük destekler verdi. Sultan hamam, yeşildirek buraya taşınacaktı, tarihi yarım ada ise rahatlayacaktı. Şimdi ise gördüğünüz gibi burası efsane oldu.
 
Tekstil kentin yıldızı parlamayacak
 
 Birçok başkan değişti iktidarlar değişti, ama burası aynı şekilde duruyor, aynı kişi ile yönetiliyor. Bura da istenilen kadrolar kurulmadığı sürece öyle birilerinin dediği gibi yıldız falan parlamayacak. Mevcut yönetimin 20, 30 tane mahkemesi varken kendi dertlerine düşmüşlerken burada hiçbir şey olmaz. Genel kurulu toplayamıyorlar, mali kongre bile yapamıyorlar, bu gün 300’e yakın dükkân sahibi bir araya gelerek buranın makus tarihini değiştirme kararı alma girişimindeyiz.
 
Burada büyük sıkıntılar var 
 
Burada büyük sıkıntılar var bu sıkıntıları en iyi bilenlerden biri de Esenler belediyesidir ve hiç bir çözüm üretmemesine anlam veremiyoruz. Mehmet Öcalan’ın belediye başkanlığı döneminde de iyi işler yapıldı, kendisine teşekkür etmek istiyorum. Bizden uzun süre emlak vergisi ve çöp vergisi almadılar. 1986’dan beri bir kuruş kazanamayan ama sürekli çöp ve emlak vergisini en yüksek rakamdan ödüyor. Esenler belediye başkanı bizden aldığı bu yüksek rakamları hukukun ve adaletin neresine koyuyor, burası Mecidiyeköy mü ? Şişli mi ?
 
Belediye başkanı çok yanlış yolda
 
Belediye başkanı da mevcut yönetimde halinden memnun, bizleri aldatıyorlar, sokakta bir Çinli yakaladılar Çinliler geliyor dediler, Koreli yi, Japon u gördüler ve bize gelip burası Türkiye’nin parlayan yıldızı oluyor dediler, şimdi de buraya tekno park gelecekmiş, Esenler de bu park sayesinde bu işten yararlanacak. Belediye başkanı çok yanlış yolda buradaki halkla istişare etmiyor ziyarete bile gelmiyor. Atalay Bey ile bir araya gelerek pembe tablolar çiziyor, bizleri ise kandırıyor. Esenler belediyesinin bir gazetesi var baştan aşağı yalan yazıyor, işi gücü kooperatifin yalanlarını yazmak.
 
Belediye başkanının bugüne kadar söylediklerinin hepsi yalan ve palavra
 
Hangi esnafımızın derdini dinlediler ve çare aradılar, belediye başkanının bugüne kadar söylediklerinin hepsi yalan ve palavra. Bizim istediğimiz Büyükşehir belediyesi, Esenler belediyesi, Ticaret odası ve buradaki halk bir araya gelerek bir karar almasıdır. Tekstil kenti doldurmak için uğraş verirsek o zaman burası parlayan bir yıldız olur, siyasiler de üzerine düşeni yapmıyor, Esenler Belediye Başkanı basını kullanarak şov yapıyor, vitrin oluşturuyor.
 
 
 
İstanbul’un en pahalı çöp ve emlak vergisini ödüyoruz
 
Buradaki sorunlarımızla ilgilenen yok, 1986’dan beri iş yapmayan boş olan dükkânlara aidat ödüyoruz, İstanbul’un en pahalı çöp ve emlak vergisini ödüyoruz. Burada kanun yok burada ne kanun nede tüzük uygulanıyor, suçlu sadece yönetimler değil aynı zamanda Esenler Belediye başkanıdır. 100,000 kişiye iftar verip 10,000 hatip getirerek Esenler' de kendi gazetesini bastırarak ve basını kullanarak sorunları çözdüğünü zannediyor. Bize göre belediye başkanı sorun çözmüyor, şov yapıyor, esnaf  krizde borçlarını ödeyemiyor ve çoğu icralık oldular.
 
Esenler belediye başkanı ekranlarda çok güzel kentsel dönüşüm nutuklar atıyor
 
Ben belediye başkanının İBB başkanına ve başbakana doğru bilgi verdiğine inanmıyorum, şayet bunlar doğru bilgi vermiş olsalar bugün burası bu durumda olmazdı. Biz öncelikler arkamızda kimler olduğunu bilmiyoruz. Mevcut yönetimim 30, 40 tane tavası var halen yönetimde durması her halde birilerinin desteğiyledir. Burada tuz bile koktu. Tekstil kentte 4.500 dükkân var burada bir milli servet yatıyor, Esenler belediye başkanı ekranlarda çok güzel kentsel dönüşüm nutuklar atıyor, palavralar sıkıyor ama buradaki sorunu çözmek için bir şeyler yapmıyor. Aslında buradaki sorun çözülse doluluk oranı %25ler den %70lere 80 lere çıkarsa en büyük pastayla Esenler ve buraya komşu ilçeler kazanacak. Bu ilçelerimizdeki işsizlik sorunu da asgari ye düşmüş olacak.
 
Belediye başkanı halkı gezsin şov yapmayı bıraksın.
 
Belediye başkanı gelsin bizim çayımızı içsin ve sorunlarımızı çözmek için ortak adımlar atalım, çıkardığı kentim esenler gazetesi cami önlerinde dağıtılıyor yalan yanlış yazılarıyla halkı kandırıyorlar. Belediye başkanına aslanım yiğidim diye söylenerek çıkarılan bu gazete haberlerinin tümü yalan. Belediye başkanı halkı gezsin şov yapmayı bıraksın ” dedi.
 


Ahmet Taşcı, “Bizler perişan olduk, büyük umutlarla aldığımız dükkânları bugün yarı fiyatına satmak istiyoruz belediye başkanı burayı canlandırırsa Esenler’ in de ekonomisi düzelir, boş dükkânlara ödediğimiz aidat ve emlak vergileri çok  yüksek” dedi.
 


Ali Büyükkara “ Buranın cazibe yeri olmamasına şaşırıyorum, bu durumu yaradanlar beceriksizliklerinden utanmalıdır, yeni bir yönetim ve yani bir kadronun iş başına gelmesini istiyoruz” dedi.
 
Ali Osman Yaşar
“ 3 sene önce aldığımız dükkânlarımız yarı fiyatına düştü, büyük umutlarla buradan dükkan aldım kiraya verdiğim dükkanın parasını alamıyorum burada yasalar da işlemiyor, sorunlarımızı anlatacak muhatap bulamıyoruz” dedi.






  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli