"Esenler Belediye Başkanı Göksu İtiraf etti!"

CHP İstanbul İl Başkan yardımcısı Mimar M. Aksal Örüklü “Kent konseyi toplantısında Göksu, Havaalanı Mahallesindeki konutlarla ilgili olarak CHP’nin söylediği noktaya geldi. Havaalanı Mahallesi iç

"Esenler Belediye Başkanı Göksu İtiraf etti!"
 
CHP İstanbul İl Başkan yardımcısı  Mimar M. Aksal Örüklü “Kent konseyi toplantısında Göksu, Havaalanı Mahallesindeki konutlarla ilgili olarak CHP’nin söylediği noktaya geldi. Havaalanı Mahallesi için yapılan  plan ve plan  notları ile  aşırı yoğunluk geldiğini ve bunun sonucundada bu çirkin yapılaşmanın ortaya çıktığını  itiraf etti.”
 
Göksu, CHP’nin söylediği noktaya geldi
Esenler Belediye Başkanı M. T. Göksu Kent konseyi toplantısında Türkiye’nin Kentsel dönüşüm laboratuarı diye propagandasını yaptıkları Havaalanı Mahallesindeki konutlarla ilgili olarak CHP’nin söylediği noktaya geldi. Göksu, Havaalanı Mahallesinde yoğunluğun ölçüsünün kaçtığını bu toplantıda itiraf etti. Gerçektende yapılan konutların çirkinliğini, hak sahiplerinin hayal kırıklıklarını Esenlerde yaşayan bütün yurtaşlarımızın görmesini isterim.
 
Havaalanı Mahallesi laboratuar mı yoksa başka bir şey mi?
Sayın Belediye başkanı bir çağrıda bulunuyorum diyen CHP İstanbul İl Başkan yardımcısı  Mimar M. Aksal Örüklü “ Türkiye’nin Kentsel dönüşüm laboratuarı diye lanse edilen yerin gerçekten laboratuar olup  olmadığını  görülmesi  için  Belediye Meclis üyelerini, siyasi parti temsilcilerini, sivil toplum temsilcilerini, Yerel ve Ulusal yazılı ve görsel basını da yanına alarak bir inceleme gezisi düzenlesin, yapılan konutların oturulabilecek konutlar olduğunu bu arkadaşlara anlatsın. Hak sahipleri ile Emlak GYO‘nun konutları arasındaki inşaat malzeme ve kalite farkını göstersin.
 

Vatandaşların ellerini taşın altına sokmalarının gerektiğini söyledi.
Belediye Başkanı Kent konseyi toplantısında Esenler’de yapacağı diğer dönüşüm alanlarında emsali düşüreceklerini ve vatandaşların ellerini taşın altına sokmalarının gerektiğini söyledi. Ancak bu söylemi içinden gelerek söylediğine biz inanmıyoruz, çünkü Cevre ve şehircilik bakanı göreve başlar başlamaz “ Bakanlığın Belediye Meclislerine çevrildiğini eline planı alanların bakanlığımıza gelerek, istediği şekilde plan tadilatı yaptığını, istediği yoğunluğu altıklarını söylüyorlar, biz bu duruma son verdik” diyerek kamuoyuna açıklamalarda bulunmuştu. Aslında Çevre ve Şehircilik bakanının bu sözleri Belediye Başkanına geri adım attırmıştı, ayrıca Bakanın sözleride biraz garibime gitti acaba kendisinden önceki bakan CHP limiydi.

Göksu, yeni yanlışlar yapacağının da sinyalini verdi
Sayın Göksu, Kent konseyi toplantısında uzun uzun konuştu ve bu konuşmalarında yeni yanlışlar yapacağının da sinyalini verdiğini ifade eden Örüklü “ Askeri alanla birlikte Esenler’in 1/5000 ölçekli nazım imar planlarını ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarını etaplar halinde yapılacağını söyledi. Bakın, 2002 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli planlarda öngörülen nüfusumuz yani Esenler’de yaşayabilecek insan sayısı yaklaşık 390 bin kişi iken 2013 tastık tarihli 1/1000 ölçekli planlarda ise nüfusumuz  360 bin kişi olarak öngörülüyordu. Oysa  Esenlerde yaşayan halihazırdaki nufus yaklaşık  500 bin kişi. Şimdi bu üç rakamı yani 390, 360, 500 binlik Nüfusları yan yana koyduğunuzda Esenler gerçeği karşınıza çıkar. Esenlerde doğal olarak  Eğitim, sağlık, sosyal donatı alanları, yeşil alan, trafik, otopark vb. sorunlarla karşı karşıya kalırsınız.” Doğrusu Esenleri bir bütün olarak ele alıp Esenlere ve Esenlerde Yaşayanlara yakışır Bu bizim İmar Planımız diyeceğimiz 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve buna uygun 1/1000 Ölçekli İmar Uygulama Planı yapılarak Esenlerin ve Esenlerlilerin önünün açılmasıdır.
 
Medyanın önünde turgutreis mahallesini dönüştüreceğini, yenileyeceğini söylemişti.
Örüklü “Elimizde Askeri alan var bu Esenler için nimettir, böyle bir fırsat elinizde varken etap etap plan yapmak her türlü çirkinliğe ve ranta devam demektir. Turgutreis Mahallesinde, İpekyolu caddesi üzerinde, bu caddeyi daraltarak 40 M genişliğindeki yolu 22Metreye düşürerek buradaki parseli büyüttüler ve Esenler belediyesi hizmet alanı olan yeri de buraya katarak büyüttüler, sonra söz konusu parseli İBB’ye olan borcumuza karşılık devrettiler. İBB neredeyse cadde üzerinde konutlar yaptı, yapılan bu konutlara yakınında bulunan bir sokağın hak sahipleri ile anlaşarak buraya taşıdılar. Boşalan bu arsaların üzerindeki binalar yıkıldı ve belediye başkanı yerel ve ulusal medyanın önünde, vatandaşların huzurunda bu boş araziyi yeni konutlar yapacağını, Turgutreis mahallesini yavaş yavaş dönüştüreceğini, yenileyeceğini söyledi.
 
CHP’li Belediye meclis üyeleri planların iptalini yargıya taşıdılar
Konuşmasına devamla Örüklü “4 ada, yeşil alan, belediye hizmet alanı ve arasındaki yolardan  oluşan bu 4 adayı bir parsel haline getirdiler.  İBB imar ve planlama müdürlüğünün tüm olumsuz görüşlerine rağmen İBB meclisindeki sayısal çoğunlukları ile kamu yararı ve kentsel dönüşüm amacılı kullanılacak gerekçesiyle meclisten geçirdiler. CHP’li Esenler belediye meclis üyeleri planların iptali için konuyu yargıya taşıdılar, mahkeme devam ediyor. Mahkemenin tayın ettiği  biri Doçent  olmak üzere üç  şehir ve bölge planlama mühendisinde oluşan  bilirkişi heyeti hazırladıkları raporla CHP’li meclis üyelerimizi  haklı buldular ve bu doğrultuda rapor hazırladılar. Esas konu Kamu yararı ve Kentsel dönüşüm amaçlı kullanılacağı söylenerek yapılan plan değişikliği ile 17 bin M2’lik inşaat alanı yaklaşık 40 bin M2 çıkartılması ve bu alanı arazinin 55 Milyar Lira  muamman bedelle satılığa çıkarılmasıdır. Kamu yararı ve Kentsel dönüşüm nerede? Bizler bu konuyu CHP İstanbul il başkanlığı bünyesinde kurulan kent suçları izleme komisyonuna taşıyacağız ve devam eden mahkemedede takipçisi olacağız.
 
Cemevi olmaması Esenler için ayıp değil mi?   
Belediye başkanı riskli alan edilen yerlerde elinde tapusu olan fakat bölgede yeri olmayan kişileri aradıklarını bulduklarını ve hisselerini satın aldıklarını, bulamadıklarının da 6306 sayılı yasaya dayanarak hisse değerini bankaya yatırdıklarını ifade ederek bu rakamın  yaklaşık 17 milyon TL olduğunu söylüyor. Böyle bir yerlerinin olduğunun farkında bile olmayan vatandaşları bulmanız,  bulamadıklarınızın ise hisse karşılığını bankaya yatırmanız elbette bir güzellik fakat benzeri bir güzelliğide 
 
Esenlerde Cemevi yapmak için arsa isteyen Alevi yurttaşlarımız için yapmanızı isteriz. CHP’li Meclis Üyelerinin bu konudaki önergelerine kayıtsız kalınması Kısa bir süre önce Van da şehit olan Alevi kökenli Esenlerli askerimizin cenazesini Zeytinburnu Cemevinden son yolcuğuna uğurlanması bizleri ziyadesi ile üzerken sizleri üzmedi mi?  

 
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli