Esenler Balığa Hasret

Esenler Balığa Hasret

Esenler Belediyesi’nin semt pazarlarında balığı yasaklamasının ardından, halkın ucuz balık yeme şansı da ortadan kalktı.

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

 

Esenler Belediyesi’nin semt pazarlarında balığı yasaklamasının ardından, halkın ucuz balık yeme şansıda ortadan kalktı.

Esenler, Sondurakta’ki Cumartesi pazarında alışveriş yapan vatandaşlar balık tezgahlarını aradılar. Tezgahlarda balık satışının yasaklanmasına tepki gösteren halk, “Biz ucuz balık yiyemiyecek miyiz?” diyerek belediyenin bu uygulamasına tepki gösterdi.

Akşam saatlerinde halkın imdadına içerisi balık kasaları ile dolu bir kamyon yetişti. Semt pazarında tezgah açması yasaklanan balıkçılar bir araya gelerek buz haneden kiraladıkları kamyon ile cumartesi pazarının başında balık satışına başladı. Satışa başladıktan kısa bir süre sonra bir kamyon balığın satılması halkın balığa ne kadar özlem duyduğunu gösteriyordu.

Konuştuğumuz pazarcılar, “Biz Esenler halkı için burdayız, biz halka hizmet ediyoruz. İnat ettik bütün baskılara rağmen halkımıza ucuz balık yedireceğiz. Belediyenin elimizden ekmeğimizi almasına müsaade etmeyeceğiz. Bunu herkes anlamalı. Belediye bu soruna bir çözüm bulmasını istiyoruz.” dediler.

Çevre esnaflarından Nezvat Çatak ise, “Halkımızın ucuz besin maddelerinin satışında bu derece zorluklar uygulayanlar, halkı kendileri gibi tuzu kuru zannetmesinler. Bu uygulama keyfi uygulamadır. Fakir olan halkın beslenmesini engellemektir.” Dedi ve ekledi. “ Bakınız, ben burda bir kasa hamsi’yi hayrıma pişirtirip ve hiçbir ücret almadan, yoksul halka dağıtıyorum. Halkmızın ucuz balık alması engellenmemeli. Pazarda 5 TL ye balık almak var iken neden 10TL ye balık alınsın? Üstelik burdaki balık günlük.” dedi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı