Esenler Ayar'ını- Trabzonlular Ulu Çınarını Kaybetti

Esenler Ayar

Esenlerin saygın iş adamlarından, Trabzonluların abisi, ulu çınarı Mehmet Ayar, korona virüse yenildi. Devrimci yurtsever (Maryot) Yılmaz’ın değerli babası Mehmet Ayar’ın ölümü sevenlerini yasa boğdu.

Ayar, Yıllar öncesinden, Trabzon’dan genç bir delikanlı olarak göç etti, “Esenler benim ikinci Trabzon’um, yani bana her yer Trabzon dedi” İşte genç delikanlı yıllarca yaşadığı, ekmeğini yetiği, havasını soluduğu Esenlerde bayağı yaşlanarak, ihtiyar bir delikanlı olarak fani dünyaya, sevenlerine elveda dedi.


 DEVRİMCİ, YURTSEVER MARYOT YILMAZ’IN BABASI IŞIKLAR İÇİNDE OL…
Mehmet Ayar iyilik sever, babacan tavırlarla, yoksulun yanında, fakire, kimsesize evini ocağını açan, ekmek veren, aşını paylaşan birisi olduğu için arkasından yığınlar gözyaşı döktü. Önceleri minibüsçülük, sonrasında her Karadenizli gibi müteahhitlik, iş adamlığı, siyasetin ise sol yanında yer aldı. Dedik ya fakir babası Trabzonluların ulu çınarı, gurbete çıkanların, maddi yönden en büyük destekçisi Ayar, sevenlerinin gözyaşları arasında ebedi istirahatgâhı  olarak vasiyet ettiği, söylediği yer olan oğlu devrimci, yurtsever Maryot Yılmaz, merhume eşi Remziye ana, eniştesi ve torununun bulunduğu Atişalanı Kemer aile mezarlığında defin edildi.


Bizde 7-24 Esenler haber olarak, sevgili aile büyüğüm, saygı değer abime Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz….

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı