Esenler Ata'sını saygıyla yâd etti

Esenler Ata

Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında tüm yurtta olduğu gibi Esenler’de de özlemle anıldı.

Esenler Atasını saygıyla yâd etti

Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında tüm yurtta olduğu gibi Esenler’de de özlemle anıldı.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’de sirenlerin çalmasıyla birlikte vatandaşlar, 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk büstüne bu sefer devlet protokolü ile birlikte siyasi partilerden AKP ve CHP’ de engellere takılmadan çelenklerini koyarak saygı duruşunda bulundular.

Cumhuriyet meydanındaki çelenk sunum töreninden sonra, Örfi Çetinkaya ortaokulunda yapılan Atatürk’ü anma programına Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon komutanı, Belediye Başkan yardımcısı, protokol üyeleri ile birlikte okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğrencilerin Atatürk ile ilgili şiir, şarkı ve oratoryo gösterileri sergilemesinin ardından anma programı sona erdi.

"Vefatının 76. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi, ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal'i bir kez daha derin bir hürmetle yâd edildi. Gazi Mustafa Kemal ve yol arkadaşlarının işaret ettikleri, hayatları boyunca da ulaşmak için azimle mücadele verdikleri hedeflere ve ilkelere ulaşmak için millet olarak her zamankinden daha çok sahip çıkarak çalışmanın ne kadar önemli olduğunu bu günlerde yaşanan olaylar göstermektedir. Ruhun Şad Olsun ATAM




  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli