Esenler Anadolu Canlar Özdemir'le Devam Dedi

Esenler Anadolu Canlar Özdemir

Esenler Anadolu Canlar Cemevi 3. Olağan genel kurulunu dernek merkezinde yoğun katılımla Gerçekleştirdi. Genel kurulun divan başkanlığına CHP Esenler eski ilçe Başkanı Cemal Kaya, divan üyeliğine Kazım Erdoğan ve Engin Boz

Esenlerin duayen siyasilerinden, CHP Esenler eski ilçe başkanı, Belediye eski Başkan adayı, CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili aday adayı ve CHP genel kurul delegesi Cemal Kaya’nın divan başkanlığı yaptığı kongrede, tüm üyelerin oyları ile ve tek liste ile seçime giren eski Başkan Cemal Özdemir yeniden başkan seçildi.

Divan Başkanı Duayen Siyasetçi CHP Eski İlçe Başkanı CEMAL KAYA
Divan Başkanı Cemal Kaya, saygı duruşu ve ardından faaliyet raporunu,  kesin hesabı ve tahmini bütçeyi ayrı ayrı okutarak genel kurula oylattı. Kaya, “Küçük bütçelerle çok büyük başarılara imza atan ve bu ulvi göreve katkı sunan, görev alan siz değerli yöneticileri kutluyorum. Sizlerin yaptığı bu büyük görevin katlanarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. Başarılarınız daim olsun ve bu genel kurul camianıza hayırlı olsun” dedi.

Anadolu Canlar Cemevine Yeniden Cemal Özdemir Seçildi
Esenler Anadolu Canlar Cemevine tekrar aday olan ve seçilen Cemal Özdemir, “Bu bir başlangıç ve bundan sonra daha büyük ve başarılı hizmetler yapmak için tekrar aday oldum.  Anadolu Canlar Cemevi başkanlığımda bana ve yönetimime güvendiğiniz için ve bizleri yeniden bu onurlu göreve seçtiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bizlere güvendiniz, bizlerde sizlere layık olmak için elimizden geleni yapacağız.

Bugün 3. sini gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuzda, dün cemevi istiyoruz diyerek çıktığımız bu yolda ayni kararlılıkla devam ediyoruz. 30 – 40 yıldan beri Esenlerde cemevi için mücadele etmiş, emek harcamış insanların kazandığı gündür bugün. İlk günler 15 – 20 kişi ile yani 2012 yılında cemevi istiyoruz diyerek kurduğumuz dernekler platformu büyüdü ve kazanan bizler olduk, hep birlikte başardık.
Mücadelemiz sonucunda sizlerin yani tüm canların kararlı duruşuyla geçen hafta belediye meclisinde cemevi yerimizin oy birliği ile onaylandı ve haklı talebimiz kabul edildi” dedi.  

“CEMEVİ HAKLI TALEBİMİZDİR HAKKIMIZI ALDIK”
Kongre sonrası gazetemizde çıkan habere tepki koyan Başkan Özdemir,” gazetenizde  “Uzun senelerden beri çözülemeyen Cemevi sorununun tam da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde gündeme getirilerek çözümlenmesi bile belli olmadığı halde bazı çevrelerce Alevi yurttaşlara ve Alevi birkaç derneğe rüşvet verildi söylemlerini gündeme getirdi” diye yazmışsınız. Bakınız bizler alevi inancına mensup insanlarız. Rüşvet almadığımız gibi rüşvette vermeyiz. Bizler hakkımız olanı alır, hakkımız olmayana itibar emdeyiz. Bizler alevi yurttaşlar olarak özgürce ibadetimizi yapmak için Esenler Belediyesinden cemevi talep ettik ve bir protokol yaptık. Cemevi haklı talebimizdir dedik ve Belediyeden hakkımızı olanı aldık” dedi .

 
Anadolu Canlar Cemevi Yönetim Kurulu

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı