Esenler 18 Mart Şehitlerini ve Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıldönümünü Andı...

Esenler 18 Mart Şehitlerini ve Çanakkale Zaferi

Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin İbrahim Turan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin 18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitleri anma günü 103 yıl dönümü programına katıldı.

Esenler 18 Mart Şehitlerini ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümünü Andı...
 
Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin İbrahim Turan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin 18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitleri anma günü 103 yıl dönümü programına katıldı.


Esenler Adem Baştürk kültür merkezinde gerçekleşen anma programına, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Belediye Başkanı Göksu, birim müdürleri, kaymakamlık kurum müdürleri, AKP meclis üyeleri, CHP adına ilçe başkan adayı gazeteci Erdoğan Aksu ve CHP meclis gurup başkanı Mustafa Usta katıldılar. Okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri, Kızılay Esenler ŞB Başkanı Lütfi Kahveci, Esenler Esnaf odası başkanı Şükrü Şahin ve STK temsilcileri bu anlamlı günde Atatürk ve silah arkadaşlarını, Çanakkale’de vatan uğruna şehit düşen Mehmetçikleri saygı ve hürmetle andılar.
Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. 18 Mart Çanakkale Zafer ve anlamına ilişkin İbrahim Turan Anadolu Lisesi tarih öğretmeni güzel bir konuşma ile günün önemine ve anlamına vurgu yaptı. Program bir kız öğrencinin işgalci bir Yeni Zelanda’lı bir askerin ailesine yazdığı mektubu okudu. Bir erkek öğrenci ise Çanakkale şiiri okuması ayakta alkışlandı. Bir gurup öğrenci ise Dumlupınar denizaltısının batışını tiyatral gösteri ile Çanakkale zaferine ve 18 Mart’a vurgu yaptı.  
Program akışı içinde Esenler İbrahim Turan Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Hüseyin Uğurlu ve öğrencilerinin 18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitleri anma günü 103 yıl dönümü nedeniyle hazırlanan müzik korosu sahne aldı. Bir birinden güzel şarkı ve türküleri seslendiren koro üyeleri en güzel eserleri katılımcılar için seslendirdi.
 
Hüseyin hoca Çanakkale türküsüne herkesin eşlik etmesini istedi.  Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Belediye Başkanı Göksu ve katılımcılar hep bir ağızdan Çanakkale türküsünü söylediler. Katılımcılar18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitlerini anarak, Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatıraları karşısında saygıyla eğildiler…  

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı