Esenler 100 bin TL kaybetti

Esenler 100 bin TL kaybetti

Rotary Kulübü’nün Esenler’deki bayanlara geri ödemesiz iş kurmaları için Mikro Kredi adı altında ayırdığı 100 bin TL, yetkililerin ilgisizliği nedeniyle başka ilçelere gitti.

Esenler 100 bin TL kaybetti
 
Rotary Kulübü’nün Esenler’deki bayanlara geri ödemesiz iş kurmaları için Mikro Kredi adı altında ayırdığı 100 bin TL, yetkililerin ilgisizliği nedeniyle başka ilçelere gitti.

Tüm çabalarına rağmen kendilerine bir yer ve personel verilmediğini belirten Şişli Rotary Kulübü Dönem Başkanı Nezih Bayındır, gazetemize şöyle konuştu;

“Bu dönem Şişli Rotary Kulübü’nün Başkanlık görevini üstlenmiştim. Başkanlığım süresince de Rotary 2420’nci Bölgenin ana projesi olan Mikro Kredi projesini hayata geçirmek için büyük çaba sarf ettim. Mikro kredi Projesi nedir derseniz? Esenler’deki kadınlarımızın kendi işlerini kurabilmeleri için planlanmış ve 100 bin TL’lik kaynak ayrılan bir projeydi. Yani amacımız Esenler’deki kadınlara geri ödemesiz Mikro Kredi verip onların iş kurabilmelerini ve topluma yararlı birer birey olmalarını sağlamaktı.

Mikro Kredi projesi, Türkiye İsrafı Koruma Vakfı, Rotary Kulüpleri ve devlet üçgeni ile gerçekleşmesi gereken bir projedir. Çünkü bu projenin asıl senaryosunu yazan ve projenin ilk ayağı olan kuruluş Türkiye İsrafı Koruma Vakfıdır. Bu vakfın başında da AKP Diyarbakır Eski Milletvekili Aziz Akgül var.

Bu projenin ikinci ayağında ise biz Rotary Kulüpleri var. Biz buraya finans sağlıyoruz. Ve bu projenin üçüncü ayağı da devlettir. Devlette bu proje kapsamında bize bir yer ve bir personel verecekti. Bu personelde bir taraftan bütün işleri organize ederken, diğer taraftan bizim verdiğimiz paraları Türkiye İsrafı Koruma Vakfı’nın aracılığı ile geri dönüşümsüz kadınlarımıza dağıtacaktı.

İşte bu önemli projeyi Esenler’de hayata geçirebilmek için dönem başından beri hem belediye olsun hem de Kaymakamlık nezdinde olsun bayağı bir çaba gösterdim. Fakat Esenler’de devlet ayağımız biraz eksik kaldı.

Bu projeye yaklaşık 100 bin TL gibi bir kaynak aktaran Rotary, ayda 500 TL gibi bir rakam verip bir yer kiralayamaz mıydı? Tabi ki kiralardık. Ama projemiz bu sefer amacından çıkardı. Çünkü bu projenin üçayağı var ve devlette bunlardan bir tanesidir.
Çünkü vatandaşlar devleti tanırlar ve devletin olduğu yerde güvence vardır. Yani devlet işin içine girmiş olsaydı bu parayı kim, niçin, neden bize veriyor diye sorular ortadan kalkardı. Ama maalesef koskoca Esenler’de Mikro Kredi Şubesini açacak bir yer ve bir personel verilmedi.

O nedenle Esenler’e ayrılan 100 bin TL’lik kaynağı Sarıyer, Şişli ve Darıca ilçelerinde açılan Mikro Kredi şubelerine aktarmak zorunda kaldık. Şimdi bu yerlerdeki bayanlarımız bizlere müracaat ederek iş kuruyorlar”

Bölgede İlk Haber


  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli