Tarih: 13.11.2011 00:00

Esengücü Özüne Döndü.

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Esenler Üçyüzlü Esengücüspor hocaları ile kulübün dünü ve bugünü hakkında görüştük.

Esengücü Spor Kulübünün kurucularından Hasan Yılmaz ve alt yapı sorumlusu Şemsettin Aydın gazetemize önemli açıklamalarda bulundular.

Çok İyi Bir Başkanımız Var.

Yılmaz, “Ben daha önce kulüpte değişik kademelerde görev yaptım. Son kongrede çok önemli karalar aldık. Çok iyi bir başkanımız var. Kendisi ile uyum içinde çalışıyoruz. Ben üst yapı antrenörlüğü görevini yürütmekteyim, daha önceki anlayışımızı bu sene değiştirdik. Tamamen yöneticilerin sırtına yüklenen bir anlayış amatör kulüplerde hâkimdir. Biz Esenlerdeki kulüplerden farklı bir anlayış içinde hareket ediyoruz. Şayet spor yapıyorsak ve çalıştırdığınız kulüpte bir semti temsil ediyorsa, orada o semtin çocukları ile spor yapmalısınız. Kulüp onların isimleri ile anılmalı. Maddi zorluklarımız var, birde bu idman yapma zorluğu eklerseniz o zaman zorlandığımız alanlarda çoğalır.”

Tesisimiz Yok.

“Esenlerde spor kulüplerinin başarılı olduğunu söylemek doğru değil. Başarı, bence şampiyon olmakla sınırlanmamalı. Spor ahlak ve erdemlilik ister. Kulübümüz futbolcularımıza para veremiyor. Ama onlara saygılı, terbiyeli, özgür birey olmaları ve özgüvenlerini kazanmalarını nasihat ediyoruz. Elimizden geleni de yapıyoruz. Esenlerin en köklü kulübü Esenlerspor süper amatörde sonuncu durumda. Nedeni ise kendi tesisinin olmayışıdır.”

Sporcularımız İle Ağabey, Kardeşiz.

“Bizlerin tüm kulüpler ile ikili ilişkilerimiz çok iyi, herhangi bir sıkıntıda birbirimize destek oluyoruz, fikir alışverişinde bulunuyoruz. Belediye bizlere bazı yardımlar yapıyor, yeterlimi? Bence değil. Kulübümüz kirada fakat çok iyi bir başkanımız var. Özümüze dönerek kendi bünyemizde yetiştirdiğimiz futbolcularla lige hazırlandık. Ağabey, kardeş ilişkisi içinde işimizi yapmaya çalışıyoruz.”

Alt Yapı Önemli.

Alt yapı hocalarından Şemsettin Aydın ise, “İdman yetersizliğimiz var. Ben alt yapı hocasıyım, alt yapıya çok önem veriyorum. Ama profesyonel kulüpler Esenlere dadanmış, para ile sporcularımız ve gençlerimizin kafasını karıştırıyorlar. Gençlere yazık ediyorlar. Bizimde önümüzü kapatıyorlar. Aslında temel eğitimi biz veririz. Semtte yaşayan çocukların sorunlarını da yakından takip ederiz. Onların okuldaki notlarını kontrol eder ve başarılı olmaları için baskılar uygularız. Bizim için spordan önce okul başarısı önemlidir. Başkanımız iyi bir insan. Kısıtlı imkânlarla beraber büyük işler yaptığımıza inanıyorum. Biz namaglûp şampiyonluk yaşadık, ama arkasından küme düştük. Onun için alt yapı diyorum. Alt yapısı olmayan kulüpler başarılı olamaz. Birçok kulüpte alt yapıdan yetişen futbolcularımız oynuyor. Hepsinden de memnunum çünkü vefa nedir biliyorlar. Kendilerini topluma faydalı ve ahlaklı yetiştirebildiysem en büyük kazancım budur.” Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —