Esdef Somaliler'in acısına ortak

Esdef Somaliler

Açlık ve yoksulluğun ülkesi Somali’den İHH’nın Türkiye’ye tedavi ettirmek için getirdiği Somalili hastaların tedavileri İstanbul’un değişik özel hastanelerinde yapılıyor.

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Açlık ve yoksulluğun ülkesi Somali’den İHH’nın Türkiye’ye tedavi ettirmek için getirdiği Somalili hastaların tedavileri İstanbul’un değişik özel hastanelerinde yapılıyor.

Esenler’e Somali’den İHH’nın muayene ve tedavi ettirmek üzere getirdiği Somalili vatandaşların Esenler’de özel bir hastanede muayeneleri devam ediyor. Esenler sivil toplum örgütleri adına Esenler Dernekler Federasyonu ( ESDEF ) Başkanı Mustafa Kaplan Somalili hastaları yerinde ziyaret etti.

Kaplan, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret ettiği Somalili vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yanında getirdikleri hediyeleri Somalili vatandaşlara verdiler. Tercüman aracılığı ile iletişim kurarak hoş sohbetlerde bulundular. Somali halkının sıkıntılarını kendilerinden dinleyerek bilgi sahibi oldular. Hasta ziyaretinde duygusal anlar yaşandı. ESDEF Başkanı Kaplan, ziyaret ettiği hastalara tekrar ziyarette bulunacağını ve maddi manevi sorunlarında ESDEF’in her zaman yanlarında olduğunu kendilerini yalnız bırakmayacağını söyledi.

Kaplan,  “Somalili bu insanlara yardım elini uzatan yardımlarını esirgemeyen Esenler halkına bir kere daha teşekkür ederim. Somali’deki dramı televizyonlardan seyrediyorduk şimdi ise çok yakınımızda onlarla el ele tutuşarak acılarını paylaşıyoruz. Dünyadaki terörün bıraktığı acı izlerini bir kere daha yaşadık. Somali ile olan yakın bağlarımız üzüntümüzü bir kat daha arttırdı. Bu kardeşlerimize Allah’tan şifa dileyerek ülkelerine huzur ve istikrarın gelmesi hepimizin arzusudur” dedi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli