Erol, Bu şaşkının hücresinde haram ve iftira var!'

Erol, Bu şaşkının hücresinde haram ve iftira var!

Hz. Ali derki, “kalp temiz olursa dilden güzel sözler çıkar”.

Erol, “Bu şaşkının hücresinde haram ve iftira var!”
Aşık-ı Sadıklar Derneği Başkanı Zeynel Abidin Bilal, Yıllar önce Türkiye’de Kuranı Kerim ve Ezan’ın yasak olduğunu, Alevilerin kuranı kerimi bilmediklerini söylemesine Muharrem Erol tepkisini koyarak sert eleştiride bulundu.

Muharrem Erol, "Hz. Ali derki, “kalp temiz olursa dilden güzel sözler çıkar”. Bir meczup çıkar hem bölücülük yapar hem de bilmediği konularda beyanda bulunursa o kişiye itibar etmememiz lazım. Ama görüyoruz ki, Esenler kent konseyindeki katılımcılar bu kişiyi dinleyerek, bu kişinin saçmalıklarına karşı tepki koyamamışlar. Bu meczup ve bunu dinleme sabrı gösterenler bilmeli ki sarık takma ile cüppe giyme ile sakal uzatmak ile Müslüman olunmaz. Kalp temizliği gerekir. Bu şahsın kalbi ve fikriyatı bozuk tam bir İŞİD kafası ile düşünüyor ve yaşamını bu kurallar üzerine şekillendirmiş birisidir. Bunlar insana değer vermezler topluma saygıları olmayan sapkın kişilerdirler. Bu zihniyette olanlar madımakta aydınlarımızı yakmadılar mı? Alevi-Sünni kardeşliğini bozmaya çalışanlar bu tiplerin dinle imanla alakaları yok.  Bunlar insanlıktan nasiplenmemişler. Pir Sultan Abdalın sözüdür “bizim itlerimiz bile haram yemez” bu adamlar belediyeden yer isterken istedikleri yerde Alevilerin hakkı olduğunu, bu yerin kendilerine helal mi haram mı? olup olmadığına bakmazlar. Bu din tacirine sormak lazım siz, hiç duydunuz mu asker kaçağı, vergi kaçakçısı alevi birinin olduğunu. Yine dinden beslenen, din ticareti yapan alevinin varlığını. Ama bu şaşkının her hücresinde haram var, kin var, nefret var, iftira var ve bölücülük var.

 Cemevi, Alevilerin haklı talebidir
Yıllarca Esenler’deki din hizmetlerinden sorumlu olanlar Alevilere sırtını dönmüşler ve onların haklı taleplerine kulaklarını tıkamışlar. Aleviler vergilerini verirler devletine sahip çıkarlar karşılığında ise böyle din bilgisinden yoksun insanlar tarafından hep yok sayılarak en büyük haksızlıklara ve iftiralara maruz kalırlar. Esenlerde ve Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde Alevilerin haklı talebi olan Cemevi için yer verilmesine ve Alevi inancına karşı çıkanlar sıkılmadan Alevilerin inancına saldırıyorlar ve alevi inancını aşağılıyorlar. Bunların ne dini bilgileri nede kuran bilgileri yok! Sen önce şekilci müslümanlığı, din tüccarlığını bırak. Belediyeden yer almak için Alevilere dil uzatma. Şunu bilgi Alevilerin kabesi insandır. Her bulundukları yer kutsaldır. Aleviler inancını kalpte yaşarlar, buna göre ibadetlerini yaparlar, orucunu tutarlar. Allah la kul arasına kimsenin girmeye hakkı yok. Alevi-Sünni kardeşliğini senin gibilerin fitneleri bozamaz, sen din tüccarısın, Müslüman değilsin.

Allahtan korkmuyorsan kuldan utan
Abidin Bilal, kendi çalmış, kendi oynamış. Soruyu kendi sormuş sonrada cevabını kendisi vermiş. O mecliste bulunanlar ise bu din bilgisinden yoksun zavallının zırvalarını dinlemiş. Bu zavallıya göre, aleviler kuranı bilmiyormuş, Cemevlerinde halay çekiliyormuş, daha geniş yer verilirse daha çok Alevi’yi hizaya getirecekmiş. Cumhuriyet döneminde kuran yasakmış, ezan yasakmış ve buna benzer bir sürü yalan, bir sürü iftira atmış. Allahtan korkmuyorsan kuldan utan. Sen hangi kitaptan bahsediyorsun. Alevilerin cemini, ibadetini sen anlamazsın, çünkü sen ve senin düşüncendekiler insanlıktan, dinden imandan nasibini almayanlardırlar.

Alevinin inancını yargılamak senin haddin değildir
Şunu iyi bil ve kafana yerleştir, alevinin ceminde kıldığı namazda hırsız, tecavüzcü, katil, kul hakkı yiyen olmaz. Sen Allahın huzurunda namaz kıldığını sanıyorsun behey şaşkın. Namaza durduğunda yanında hırsızın katlin ırza geçenin ne işi var. Sen Zeynel Abidin isminin adının anlamını biliyor musun? Önce onu öğren. Sen kimsin ne adına konuşuyorsun alevinin inancını yargılamak senin haddin değildir. Aleviler ehlibeyt soyundan gelen yani evladı resulün yanında namaz kılarlar. Sen kimin arkasında namaz kılıyorsun. Sen önce ehlibeytin ne olduğunu öğren. Kuranı bildiğini söylüyorsun. Be zavallı ehlibeytle ilgili ayetleri niye görmezden geliyorsun. Peygamberin veda hutbesinde gelen el tövbe ayetini niye bilmiyorsun, biliyorsan niye doğruları söylemeyerek yalan söylüyorsun. Bakara suresini, el tövbe suresini, ali-imran-suresnibir daha oku! oku ama makara yapmadan oku. Kuranda işine gelen ayetleri kabul edip, işine gelmeyenleri görmezden gelip böyle yaparak sen kuranı da bilmiyorsun. İnkar ediyorsun. Müslüman olduğunu sanıyorsun. Hani aleviler kuran bilmezdi bu cevaplarım sana kapak olsun. Yaptığın iftiraları sana mislisi ile iade ediyorum. Allah seni ıslah etsin".



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli