Erkan Baş'tan NATO ve Putin'e tepki

Erkan Baş

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında Ukrayna’daki savaşa ilişkin konuştu. Barış vurgusu yapan Baş, NATO’ya ve Putin’e eleştiriler yöneltti. Baş, “Öte yand

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yaptığı açıklamalarla gündemi değerlendirdi. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Mecliste yaptığı açıklamada Ukrayna’daki savaşa ilişkin “Rusya ordusunun harekâtı derhal sona ermeli, çatışmalar durmalı, bölgeye istikrar ve barış getirecek kapsamlı bir müzakere sürecine geçilmelidir” derken, NATO’nun yayılmacı politikalarına da dikkat çekti. İktidara da eleştiriler yönelten Baş, “İstikrarsız ve ateş hattındaki bir bölgede savaşı ve silahlanmayı desteklemek halkımızın çıkarına değildir” ifadelerini kullandı.

Dış politika konusunda konuşan Baş’ın açıklamaları şöyle:

Rusya’nın Ukrayna’ya dönük askerî harekâtı devam ediyor. Çatışmalar sürüyor, masum insanlar hayatlarını kaybederken, milyonlarca insanın hayatı en ağır şekilde etkileniyor.

Bu süreç tüm dünya üzerinde barış için mücadelenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. İçinden geçtiğimiz süreç sömürücülerin, iktidarları ve daha fazla para için insan hayatını nasıl değersiz gördüklerini bir kez daha acı biçimde deneyimlediğimiz karanlık bir süreçtir.

‘SAVAŞ, TÜM BÖLGE HALKLARI İÇİN BİR TEHDİT’

Ülkemizi de çok yakından ilgilendiren bu savaş, tüm bölge halkları için büyük bir tehdit anlamına gelmektedir. Askeri gerilim ve çatışmalar, savaş ve işgaller ölüm, yıkım, yoksulluk, kitlesel göç ve istikrarsızlık getirmektedir.

Türkiye İşçi Partisi, askeri çözüm arayışlarına, saldırganlığa, emperyalist ve yayılmacı girişimlere kesin olarak karşıdır.



  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli