Erkan Baş: Kurtulacağız bunlardan, böyle giderse böyle gitmeyecek!

Erkan Baş: Kurtulacağız bunlardan, böyle giderse böyle gitmeyecek!

Erkan Baş: Ülkeye geri dönme hayali kurdurabiliyorsak bu önemli bir eşiğin aşılmasıdır...Tüm samimiyetimle söylüyorum gençlerin hayal kurabilmesini sağlamayı çok istiyorum.

Erkan Baş: Bu iktidara karşı kim mücadele ediyorsa Türkiye İşçi Partisi onların partisidir.
Tüm siyası partiler kendilerine sormalı, “Bugüne kadar seçmen nereye neden oy verdi diye”  Bakınız sağa yanaşa yanaşa AKP’yi yenemiyoruz. 20 yıldır neden yenemediğimizin cevabı güçlü bir solun olmamasıydı, biz AKP’yi yenmeyi başaracağız. İkinci mesele ise AKP sonrası nasıl olacağı daha önemli meseledir. Yeni bir Türkiye kurulacak, AKP’den sonra yeni bir Türkiye kurulması net, buna her şeyden çok ihtiyacımız olduğu bir gerçek.

“MEVCUT PARTİLER KAPİTALİST SİSTEMİN PARTİLERİDİR”
Yeniden kuruluş sırasında işçiler, köylüler, yoksullar, gençler, kadınlar ağırlık sahibi olmazlarsa kim iktidar olursa olsun fark etmez. Yine AKP politikaları AKP’siz devam eder. Çünkü mevcut partiler kapitalist sistemin partileridir. Muhalefet bugün tek adam yönetimine isyan ediyor ve başkanlık sistemine karşı çıkıyor, bu noktada anlaşabiliriz.
Parlamenter sistem isteyen partilere sormak lazım; o parlamentoda işçiler, köylüler olacak mı? Yüzlerce söz söylüyorsak bu memleketi bu hale getiren iktidara söylüyoruz ama muhalefete ise bir tane laf söylemek lazım. Bir muhalefetten bir kişi çıksın desin ki bizim partimizde tek adam diktatörlüğü yok diye, diyemezler. Desinler bakalım biz adaylarımızı halkın katılımıyla, delege ağalarının egemenliği olmadan belirliyoruz. Biz memleketin % 99’ini temsil eden işçilerden, köylülerden adaylarımızı ağırlıklı olarak belirliyoruz. Bizim bakış açımızla değil düzen partilerinin bakış açısıyla Türkiye’yi yeniden kurarsak çok zorlanırız.

"TOPLUMUN %50’Sİ KADINLAR AMA MECLİSTE KADIN VEKİL YOK!"
Vekillik, asıl olan halk siz onun vekilisiniz, halk sana vekâlet vermiş. Meclise baktığımızda % 99’u emeği ile yaşayan değil, % 1’i bu karakterde. Toplumun %50’si kadınlar ama mecliste, HDP’yi çıkarırsak % 10 bile kadın vekil yok, gençler yok. Yanı mecliste vekalet adil  ve demokrasi kurallarına uygun değil. 65 yaş üzerine pandemi nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulansa  bizim grubumuz olurdu. Ülkemizde siyaseti dizayn yapmak istiyorsak, dini ve parayı siyasetin dışına çıkarmalıyız. Din ve para siyasetin dışına çıksın her şey düzelir.

“TİP KAFA YORUYOR, ÇALIŞMALAR YAPIYOR”
Biz seçimlere girmedik, bizim arzumuz şöyle… Her alanda şeffaf bir işleyiş, dışarıdan bakan birisi TİP’ sinde alınan kararlar nasıl alınıyor bunu görmesini sağlıyoruz. İnternet diye bir şey var, binlerce insanla iletişim kurulmalı mesela kritik kararların tüm parti üyelerimizle nasıl alınır konusunu tartışıyoruz. Bu uygulama olursa alınacak kararlar hem hızlı, hem etkili hem geniş katılımlı olmuş olur. Şuan durum tüm partiler karar organlarını daraltmışlar, genel başkanları daralmış vaziyette, ağızlardan çıkan söz karar olduğu için çok çabuk karar oluyor.  Bu yanlışı nasıl düzeltiriz diye TİP kafa yoruyor, çalışmalar yapıyor. Şeffaf bir işleyişi mantığı hedefimizdir.

Bu iktidara karşı kim mücadele yapıyorsa TİP o kişilerin partisidir. Parti bizim babamızın malı değil ve TİP bizden başka kimsenin söz hakkı olmayan partilerin anlayışında değildir. Biz böyle yaparsak ve mekanizmaları böyle kurarsak, her kesimden halkımızı temsil eden insanlardan ve onların örgütlü güçlerinden temsilcileri meclise taşırsak, doğru insanların seçilmesini sağlarsak bu sistemle baş ederiz.

Erkan Baş: Ülkeye geri dönme hayali kurdurabiliyorsak bu önemli bir eşiğin aşılmasıdır...Tüm samimiyetimle söylüyorum gençlerin hayal kurabilmesini sağlamayı çok istiyorum.
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli