Erkan Baş: AKP paralel evren iktidarıdır

Erkan Baş: AKP paralel evren iktidarıdır

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin haftalık basın açıklamasında konuştu.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, AKP’nin bir “paralel evren iktidarı” olduğunu söyledi. “Bu paralel evrende yaşayanlar Türkiye’yi yönetenlerin gerçeklikle bağı tamamen kopmuş durumda” diyen Baş; tüm parti örgütleri, parti dostları ve gazetecilere, iktidar mensuplarının halkla alay edercesine yaptıkları açıklamaları yurttaşlara duyurma çağrısında bulundu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin haftalık basın açıklamasında konuştu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Baş,  yalnız TBMM kürsüsünden de değil, milletvekillerinin, genel merkez yöneticilerinin, tüm üyelerin haksızlığın olduğu yerde, direnişin olduğu yerde işçilerle birlikte olmaya gayret ettiğini vurguladı.

Baş’ın açıklamaları şöyle:

Türkiye uzun süredir iktidar tarafından bölünmüş bir ülkedir. Bir tarafta açlık, yoksulluk, işsizlik, yasaklar, iktidar baskısı, şiddetine rağmen yaşamaya çalışan milyonlarca insan var. Diğer tarafta kendilerine paralel bir dünya kurmuş, saraylarda ve saray etrafında yaşayan küçük bir azgın azınlık var.

Altını çizerek söylüyorum, geldiğimiz tabloda durum budur. AKP bir paralel evren iktidarıdır! Bu paralel evrende yaşayanlar Türkiye’yi yönetenlerin gerçeklikle bağı tamamen kopmuş durumda… 

İktidarın Türkiye’de ne yaşandığını bal gibi biliyor ama kendi paralel dünyalarında lüks hayatlarını devam ettirmek için, bunu görmemezlikten gelip yok sayıyorlar.

Bu durum ülkemiz için büyük bir trajediye dönüşmüş durumda. Memleketin her köşesinde bu ülkenin insanları kaynağı iktidar olan acılar yaşıyor İnsanlarımız işsiz, iş bulursa kölece çalışıp yaşamaya çalışıyor, kadınlar öldürülüyor, çocuklara yeni Türkiye’nin ‘en muteberleri’ tarafından tecavüz ediliyor, gençler sokaklarda yatıyor, insanlar işsizlikten intihar ediyor, hayatın neresinden tutsak elimizde kalıyor!

Belki de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karanlık günlerinden geçiyoruz ve fakat Saray ve eşrafının hayatlarına, eylemlerine, söylemlerine baktığımızda normal şartlar altında akli melekeleri konusunda kuşku duyulması gereken, daha önemlisi büyük kaygı yaratan bir grup tarafından yönetildiğini görüyoruz.

Birbirinden absürt, şaka mı gerçek mi yoksa aklımızla dalga mı geçiliyor diye düşündüğümüz açıklamalarla belki de siyasal İslamcı bir iktidar tarafından test ediliyoruz.

Hani diyorlar ya; “bu dünyada her şey bir imtihan”, galiba bütün bunlar da halkın dayanma gücünün imtihanı!

‘AKP VE MHP İTTİFAKI HER GÜN YALAN SÖYLÜYOR’

Yurttaşlarımızın en temel sorunlarından biri olan işsizlik konusunda devletin nasıl bir aldatmaca içinde olduğunu kanıtlayan bir veriyi sizinle paylaşmak istiyorum.

AKP-MHP ittifakının yönettiği bu Saray Rejimi, onun elindeki devlet mekanizması halkına her gün yalan söylüyor.

Bakın, DİSK’in İŞKUR verilerinden derlediği araştırmaya göre, işten çıkarma yasağının sona erdiği 20 Haziran 2021’den sonraki üç ay tam 518 bin kişi işsizlik ödeneği için başvurmuş.  3 ayda yarım milyon yurttaşımız!

Oysa TÜİK’in verilerine göre işsizlik oranında herhangi bir artış bulunmuyor. TÜİK yüzde 12,1 gibi bir oranı sabitlemiş durumda.

 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli