Tarih: 10.03.2015 14:01

Ergenekon operasyonundaki ÇYDD belgeleri sahte çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Ergenekon operasyonundaki ÇYDD belgeleri sahte çıktı

Ergenekon operasyonunun ÇYDD ayağında baskın yapan polislerin bilgisayarlardaki ‘delil’ dokümanları kendileri yerleştirdiği ortaya çıktı

Ergenekon soruşturması kapsamında 3 Nisan 2009 tarihinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) Kadıköy şubesinde el koyduğu sabit diskte çıkan ve davaya dayanak oluşturan belgelerin, suç uydurmak amacıyla polis tarafından yerleştirildiği bilirkişiler tarafından tespit edildi. Bilirkişi Tevfik Koray Peksayar ve Tuncay Beşikçi’nin hazırladığı raporda dökümanların hard diskin son kez kapatıldıktan sonra başka bir bilgisayara bağlanarak yüklendiği anlaşıldı.

‘Araç yakanlara burs’ yalan çıktı
Sonradan yüklenen belgede “2008 toplantı özeti” başlıklı bir dosya konulmuş, dökümanda “Polis içinden gelen bilgilere göre, araç yakanlar nedeniyle burslar konusunda daha dikkatli davranmak zorundayız. Türkan abla gerekirse kayıt silinsin ama bursta kesintiye gitmemeliyiz görüşünde. Acil durumlarda yalnızca Türkan ablanın belirlediği listedeki polis müdürleriyle görüşülecek” ifadesi yer aldı.

Üç isim hakkında soruşturma genişletilsin talebi
Tespitin ardından sanıklardan Fatma Nur Gerçel’in avukatık Hüseyin Ersöz iki kolluk personeli ile Ergenekon soruşturması savcıları Zekeriya Öz, halen Yargıtay üyesi olan Murat Yönder ve Ercan Şafak hakkında soruşturmanın genişletilmesini istedi.
Üç isim, bu dökümana dayanarak 30 kişinin yasadışı örgüt faaliyetine katıldığını ileri sürmüş ve buna iddianamede yer vermişti.


Sendika.Org



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —