ErdoğduBaşkanlık Varsa, Hak Hukuk Yok'

ErdoğduBaşkanlık Varsa, Hak Hukuk Yok

Esenler Cumhuriyet Meydanında halka seslenen, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu “Başkanlık varsa, hak hukuk yok, özgürlük yok, refah yok’“Ne ABD, Ne Rusya Tam Bağımsız Türkiye” dedi CHP İstanbul

Erdoğdu“Başkanlık Varsa, Hak Hukuk Yok”

Esenler Cumhuriyet Meydanında halka seslenen, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu  “Başkanlık varsa, hak hukuk yok, özgürlük yok, refah yok’“Ne ABD, Ne Rusya Tam Bağımsız Türkiye” dedi
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu Esenler’de Cumhuriyet Meydanında konuştu.'Hayır' kampanyasına devam eden Erdoğdu, Esenler halkına, Başkanlık sistemiyle birlikte gelecek olan tehlikeleri anlattı.

Esenler Cumhuriyet Meydanında halka seslenen Erdoğdu, “Cumhurbaşkanı kendisine ve etrafındakilere ömür boyu dokunulmayacak bir metin hazırladı. Sizlerin olmadığı, yoksulun yoksulluğunun, işsizin işsizliğinin olmadığı bir metin hazırlattı. Terörün, teröristlerin cirit attığı, tavan yaptığı bir dönemde, kimsenin can güvenliğinin olmadığı bir ortamda önceliğimiz bu dayatma anayasası olmamalıydı. Bu metin, kendilerini kendi seçtiklerinden bakası yargılayamayacak.  Hiç kimse kendi atadıkları tarafından bağımsız ve tarafsız yargılanamaz metnidir. Taraflı bir güç yoğunlaşması olacak. Bu metne gelin hep birlikte hayır diyelim.

İstanbul’da her taraf evetle donatılmış, bir tahammülsüzlük yaşıyoruz. Aramızda kimse haç takmıyor, kimse terörist değil, herkes bu ülkenin evladıdır. Bizi ayrıştırmak isteyenlere biz diyoruz, bizim ötekimiz yok. Bizler kendi aramızda yardımlaşarak bu kamyonu kiraladık, ama bunlar kaynağı belli olmayan paralarla evet çalışması yapıyorlar. Seçim yapmıyoruz, çocuklarımızın geleceğini oyluyoruz, vereceğimiz kararla bir milletin kaderini belirleyeceğiz. Vicdanları sızlatan olaylar yaşıyoruz, üç beş hayır pankartını kesen bu zihniyet nasıl adalet dağıtacak?

Anayasa bizim ortak metinimizdir.  Uzlaşı ile yapalım dedik ama kendileri masayı “başkanlık” dediler ve masayı terk ettiler. 60 maddede anlaştık, başkanlık dayatmasında bulundular ve kendileri masadan kalktı.


“Ne ABD, Ne Rusya Tam Bağımsız Türkiye”
Dış politikada beceriksizler bir araya toplantı herkesle kavga yapıyorlar, çözüm değil sorun yarattılar. Ortadoğu’da oluk oluk kan akıyor, bir tarafı ABD, bir tarafı Rusya vuruyor. mazlum milletlerin yanında yer alamıyoruz. Biz, tarihimiz boyunca şunu söyledik “NE ABD, NE RUSYA TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE” mazlum milletlere bu emperyalistlerden fayda gelmez, onların derdi parçalamak, bölmek ve sömürmektir. Onların derdi insanlığı yok etmek, köleleştirmektir. Bugün Ortadoğu’da öldürülen o mazlum insanlar bizim kardeşlerimizdir.  Irak’a, Afganistan’a, Suriye’ye yapılanlara sesi çıkmayan ve emperyalistlerin dediğini yapan bir dış politika bize yakışmıyor. 

ABD ve Rusya bir an önce Ortadoğu’dan def olup gitsin diyoruz ve ulu önderimiz dediği gibi “YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ” ilkesi ile dış politika hedefimiz olmalı. Biz tarihimiz boyunca, Kuvayi Milliye’den beri tüm emperyalistlere ve onların iş birlikçilerine hayır dedik, bugünde hayır diyoruz. Emperyalistlerin dayattığı bu anayasa metnine de “HAYIR” diyoruz. İçeride siyasi farklılıklarımız olabilir ama dışarıda tek yumruk olmalıyız. Ülkenin huzuru, barışı ve çağdaşlaşması için, demokrasimiz için, özgürlüklerimiz için “HAYIR” oyu vermenizi bekliyorum” dedi.







 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli