Erdoğan,‘Emevi'de namaz' kılamadı, Bırakın Ayasofya'da Kılsın

Erdoğan,‘Emevi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 16 Nisan referandumunun tarihi yaklaşırken “evet” oylarını arttırabilmek için Ayasofya’da cuma namazı kılabileceği iddia edildi.

Erdoğan,‘Emevi’de namaz’ kılamadı, Bırakın Ayasofya’da Kılsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 16 Nisan referandumunun tarihi yaklaşırken “evet” oylarını arttırabilmek için Ayasofya’da cuma namazı kılabileceği iddia edildi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 16 Nisan referandumuna yakın bir tarihte Ayasofya’da cuma namazı kılabileceği iddia edildi
 
Sözcü’den Zeynep Gürcanlı, saray kulislerinden aldığı bilgiye göre, Kandil’e önümüzdeki ayın başında yapılacak bir operasyonun son dönemde sıklıkla konuşulduğunu yazarak yazısına şöyle devam etti:
 
“Bu operasyonun da istenen etkiyi vermeme ihtimaline karşılık sürpriz unsur ise Ayasofya… Hollanda ile başlayıp, tüm Avrupa ülkelerini kapsayan suni krizde Cumhurbaşkanı Erdoğan söylemini ‘Hilal Haçlı’ya karşı’ gibi, Müslüman/Hıristiyan çekişmesine kadar getirdi. Bu kadar büyük bir söylemi yine büyük bir ‘eylem’ ile taçlandırmak gerekir. Ankara’da da işte bu ‘eylemin’, başta Erdoğan, tüm AKP’lilerin Ayasofya’da birlikte kılacakları bir cuma namazı olabileceği konuşuluyor. ‘Hilal’e karşı Haçlı’ söylemi eşliğinde, Ayasofya’nın müze olmaktan çıkarılıp, yeniden tam kapasite ile ibadete açılması, Saray’da ciddi ciddi konuşuluyor.”
 
Şam’da namaz hayal oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şam’a gidip Emevi camiinde cuma namazı kılacağını söylemişti ancak bu hayali suya düşmüştü.
 
Ayasofya için ‘Müze değil’ demişlerdi
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 1935 yılında müzeye dönüştürülen tarihin en eski kiliselerinden Ayasofya için “Müze değildir”demişti. Görmez, “Ayasofya kilise değildir. Ayasofya, Fatih Sultan Mehmet’in hatta bütün Müslümanların ortak bir mabedidir.” ifadelerini kullanmıştı.

 
 


  • Salı 39 ° / 27.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.3 ° / 27.8 ° Güneşli
  • Perşembe 40.8 ° / 28.2 ° Güneşli