Erdoğan yerel seçimlerde Risale, genel seçimde Kur'an salladı

Erdoğan yerel seçimlerde Risale, genel seçimde Kur

Yerel seçimlerde başbakan olan Erdoğan o döndemde Bitlis mitinginde Risale-i Nur'dan Emirdağ Lahikasını elinde sallayarak konuşmuştu. Erdoğan bu sefer işi bir adım ileri götürerek Kürtçe Kur'an-ı Kerim'i miting

Erdoğan yerel seçimlerde Risale, genel seçimde Kur'an salladı
 
Yerel seçimlerde başbakan olan Erdoğan o döndemde Bitlis mitinginde Risale-i Nur'dan Emirdağ Lahikasını elinde sallayarak konuşmuştu. Erdoğan bu sefer işi bir adım ileri götürerek Kürtçe Kur'an-ı Kerim'i mitingte kullandı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü Batman mitinginde Kürtçe Kur'an'ı Kerim'i sallayarak , "Bakınız kaldıracağız dedikleri Diyanet, Kürtçe Kuran-ı Kerim mealini yayınladı." dedi.
 
 Erdoğan'ın mitingte kitap sallama uygulaması yeni değil. Daha önce 30 Mart yerel seçimlerinin mitinglerinde de Erdoğan kitap sallamıştı. Dönemin Başbakan'ı olan Erdoğan 11 Mart 2014 tarihindeki Bitlis mitinginde Kur'an-ı Kerim değil ama onun tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatı'ndan Emirdağ Lahikasını sallayarak konuşma yapmıştı.
 
 Erdoğan yerel seçim öncesindeki o konuşmasında "Bizim dönemimizde biz Risale-i Nur'u Diyanet matbaasında bastık. İşte hamdolsun Türkiye bu günleri gördü" demişti. DÜN DE KUR'AN SALLADI


Erdoğan bu hareketiyle Nurcu camianın ekseriyetinin desteğini arkasına almıştı. Erdoğan bu sefer işi bir adım daha ileri götürerek Kürtçe Kur'an-ı Kerim'i mitingte kullandı. Erdoğan şunları söyledi: ‘Diyaneti kaldıracağız’ diyorlar. Hale bak Diyanet’i kaldıracak. Çünkü bunların dinle işi yok. (Kürtçe Kuran-ı Kerim’i sallayarak) Bakınız kaldıracağız dedikleri Diyanet, Kürtçe Kuran-ı Kerim mealini yayınladı. ‘Kudüs, Yahudilerindir’ diyecek kadar ileri gidiyorlar. Zerre kadar bunların İslam ile alakası olsa bu ifadeyi kullanamaz. Kudüs Müslümanların en önemli Kâbe’si. Biz buralarda hayat bulduk, ayağa kalktık. Şu anda Musevilerin orada attığı adımın ne olduğunu biliyorsunuz. Dağlardaki kamplarda elimizdeki belgeler; bunlar Zerdüşt dininin eğitimini veriyorlar." Önceki hareketinde Nurcuların desteğini hedefleyen Erdoğan'ın bu hareketiyle dindar Kürtleri etkilemek istediği düşünülüyor.
 
KAYNAK: ROTAHABER
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı