Erdoğan dili böyle: Bunlar çürük, bunlar sürtük

Erdoğan dili böyle: Bunlar çürük, bunlar sürtük

Erdoğan, grup toplantısında Gezi eylemlerini hedef almayı sürdürdü: "Bezmialem Camii içinde bu teröristler bira şişeleriyle caminin içini pislemişti, bunlar böyle, bunlar çürük, sürt

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Gezi eylemlerini hedef almayı sürdüren Erdoğan, camide içki içildiği iddiasını yineledi. "Bu eşkıyalar, teröristler bira şişeleriyle caminin içini pisletmişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük..." diyerek vatandaşlara hakaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi eylemine katılanlar ilgili, "Dolmabahçe'deki caminin içinde bu eşkıyalar, teröristler, bira şişeleriyle caminin içini pisletmişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük" ifadelerini kullanarak bir yalanda ısrar etti. Zira, “camide bira içtiler” iddiası, o dönem Kabataş yalanıyla birlikte en çok dile getirilen ve çürüyen bir yalandı. İktidar, o dönem kendisine yakın medya ile beraber, 4 Haziran 2013 tarihli yayınlarında eyleme katılanlar polis müdahalesi nedeniyle sığınmak için girdikleri Dolmabahçe’deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii’nde bira içtiklerini iddia etmişti. Dönemin AB Bakanı Egemen Bağış ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de iddiayı tekrar etti. Ancak Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi Müezzini Fuat Yıldırım, "Din adamıyım yalan söylememem. Ben cami içerisinde içki içen ya da elinde içki şişesi olan birini görmedim. Görmediğim şeyi söylemem" demişti.

Erdoğan grup toplantısında ayrıca Suriye'nin kuzeyinde yer alan Tel Rıfat ve Menbic'e operasyon başlatacaklarını açıkladı, "Güney sınırlarımız boyunca 30 km boyunca güvenli bölge oluşturmanın yeni safhasına geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz" dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

GEZİ EYLEMLERİ
"Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım bir anda Türkiye'nin hükümetini, ülkenin çıkarlarını hedef alan çatışmaya dönmüştü. Dolmabahçe'deki caminin içinde bu eşkıyalar, teröristler bira şişeleriyle caminin içini pisletmişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük... bunlar için ulu mabet nedir ne değildir, böyle bir şey yok."

"Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu biz zaten biliyoruz da tarih de yazacaktır. Bay Kemal de oradaydı. Çünkü başı çeken oydu. Bunlar ancak terör sevicileri ile beraber. Çünkü kendileri de terör sevici."

Reklam

"Dün köprüye çıkıp polislere hakaret edip pankart asmaya çalışan tipler bunun somut örnekleridir. HDP ve CHP listelerinden dokulan siyasetçi kılıklı provokatörler yaptıklarını terbiyesizliğin hesabını hukuka verecektir. Bu ne densizliktir. Sen vekil olsan ne yazar? Gelip de Şehitler Köprüsü'nde böyle bir pankartı polise rağmen asamazsın. Astırtmazlar. Ne oldu? Asamadın. Hukuk önünde de bunun hesabını vereceksiniz. 

Kültür sanat konusunda ülkemize bizden daha çok hizmet getiren kimse olmadığına yürekten inanıyoruz. Gezi olaylarının planlı bir kalkışma olduğunu boşuna söylemiyoruz. Boğuştuğumuz pek çok sorunun başlangıç noktası Gezi olaylarıdır. 

Borsanın düşüşüne, dövizin yükselmesine kadar hâlâ boğuştuğumuz pek çok sorunun başlangıç noktası Gezi hadisesidir.

Ülkemize sadece yol açtığı maddi tahribatın bedeli 1.5 milyar dolar, dolaylı maliyeti yüzlerce milyar dolar olan bu hadise arkasından gelen tüm olayların, tuzakların da işaret fişeği hüviyeti taşımaktadır.

Hatırlarsanız Gezi olaylarıyla yapamadıklarını birkaç ay sonra  FETÖ’nün darbe girişimiyle ülkenin meşru hükümetini devirmeye kalkarak tekrar denediler. Burada da başarılı olamayınca PKK’yı ve siyasi uzantılarını harekete geçirip Güneydoğu bölgelerimizdeki çeşitli il ve ilçelerimizde çukurlar açmak suretiyle o bölgenin güzelliklerini rezil ettiler."

SURİYE'YE OPERASYON AÇIKLAMASI

"Güney sınırlarımız boyunca 30 km boyunca güvenli bölge oluşturmanın yeni safhasına geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz. Ardından aşama aşama diğer bölgelerde aynı şeyleri yapacağız. Bakalım kimler destek olacak, kimler köstek olacak göreceğiz"

ATATÜRK HAVALİMANI

"Atatürk Havalimanı kısmen vasfını sürdürecek. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi şehrin bir nefes borusu, bir vahası olarak insanımıza hizmet verecektir. Yurt içi yurt dışı seyahatlerimizde Atatürk Havalimanımızı kullanıyoruz."

"Atatürk Havalimanı ise askeri havalimanı, hizmete açık sivil pisti, havacılık faaliyetlerinin sürdüğü diğer birimleriyle kısmen bu vasfını sürdürücek."

"Atatürk Havalimanı arazisinin kullanılmaya devam eden kısımları dışında kalan 5 milyon metrekarenin üzerindeki alanı millet bahçesi yaparak İstanbul’un hizmetine sunuyoruz."

"Yalan ve iftira ile millet bahçesi projesi üzerinden bize saldıranlara da  en güzel cevabı pazar günü verdik. Dünyanın hiçbir yerinde, bir şehre böylesine bir yeşil alan kazandırılması projesine karşı çıkacak, aklı başında tek bir kişi bulamazsınız."

"Bunların derdi çevre, ağaç değil. Kendi kısır ideolojik saplantılarına, hastalıklı yaşam biçimi dayatmalarına çevreyi ve ağacı malzeme yapanların maskeleri Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi tartışmasında bir kez daha düşmüştür."

"Bu ülkede bizden daha samimi, gayretli çevreci de yoktur, ağaç sevgisi bizden daha fazla kimse de yoktur."



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı