Tarih: 06.09.2011 00:00

Erdoğan, bu konuda 'dut yemiş bülbül'

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

 

 

Erdoğan, bu konuda 'dut yemiş bülbül'

 

Deniz Feneri soruşturması konusundaki yazılarıyla ses getiren Sendika.Org yazarı Mustafa Peköz son yazısında, AKP iktidarının Deniz Feneri soruşturmasını yürüten savcılara neden müdahale ettiğini ele aldı

"Herkese laf yetiştiren Erdoğan'ın, Deniz Feneri konusunda 'dut yemiş bülbüle dönmesi' korkusunun ifadesidir" diyen Mustafa Peköz, soruşturmanın ucunun AKP’li belediye başkanları, vekiller ve Erdoğan ailesini de sarmalayan bir ilişki ağına uzandığı için sürece müdahale edildiğini savunuyor.

Peköz’ün konu ile çarpıcı değinmelerinden bazıları şöyle:

• Zekeriya Karaman, Zahit Akman ve İzzet Kurum birlikte kalıyorlar. Her gün onlarca ziyaretçi gidiyor. Bu bir bakıma zorunlu, eğer bu üçlüde terk edilme duygusu oluşursa ve biri kazara konuşmaya başlarsa, Başbakanın şu an oturduğu koltukta kalma şansı olmayacaktır.

• Sadullah Ergin, Deniz Feneri Soygun Şirketi’nin yöneticisi Z. KARAMAN’ın şahsi veya şirketlerinin avukatlığını yaptı mı? Almanya Deniz Feneri Davası başladıktan sonra KARAMAN ile kaç kez görüştü?

• Tabii [soruşturmanın] ucu ERDOĞAN ailesine de dokunuyor. Erdoğan’ın ‘oğlum gemi değil, gemicik alacaktı’ dediği gemi Almanya Deniz Feneri parasıyla alındı.

• İzzet Kurum’un hesabında 75 milyon Euro bulunuyor. Hesaplar incelendiğinde bunun Deniz Feneri’nden çalınan-aşırılan paralar olduğu anlaşılıyor. Kurum’un hesabında olduğu belirtilen bu paralar nereye gönderilecekti? Savcılığın ulaştığı belgelerde bu paraların AKP’ye aktarılması gereken miktar olduğu tespit edildi.

Hapishanede tutulan üçlü ile Erdoğan arasında bir güven sorunu da olduğuna dikkat çeken Peköz, şu anda davanın mal paylaşımı konusunda bir pazarlık süreci olarak işletildiğini öne sürüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —