Erdoğan: Cemevi haklı talebimizdir'

Erdoğan: Cemevi haklı talebimizdir

Esenler Demokratik Dernekler Platform kurucu üyelerinden ve aynı zamanda Sivas Kangal Dernekleri federasyon başkanı Özcan Erdoğan; “Alevilerin yoğunlukta yaşadığı ilçemizde bir cem evinin olmaması yönetenlerin ayıbı

Erdoğan “Cemevi haklı talebimizdir”

Esenler Demokratik Dernekler Platform kurucu üyelerinden ve aynı zamanda Sivas Kangal Dernekleri Federasyon Başkanı Özcan Erdoğan; “Alevilerin yoğunlukta yaşadığı ilçemizde bir cem evinin olmaması yönetenlerin ayıbıdır” diyerek açıklamalarda bulundu.
 
Yönetenlerin inançlara saygılı olması lazım.
Erdoğan” Bilindiği gibi Esenler İstanbul ‘un merkezinde Anadolu’dan yoğun göç alan bir ilçe. Beş yüz binin üzerinde nüfusu olan Esenler'de yüz bine yakın Alevi yurttaşımız yaşamaktadır. Ancak, bu katar Alevi yurttaşımızın yaşadığı ilçemizde bir cemevinin olmaması, yönetenlerin inançlara saygılı olmadığının en açık örneğidir. Vergilerini veren, yasalara riayet eden, devletine bağlı bu insanların isteklerine ve haklı taleplerine muhatapların cevap vermesi lazım. Alevi yurttaşlar yönetenlerden çok şey istemiyorlar, ibadetlerini yapabilecekleri ve kendi inançları doğrultusunda cenazelerini yıkayacak ve lokmalarını verebilecekleri bir yerlerinin olmasını istiyorlar. Bu masumane isteklerini yerine getirmek ve cemevini yapmak sosyal devletin görevidir. Alevi yurttaşlarımız Esenler'in her mahallesinde değil, her hangi bir mahallesinde bir cemevinin yapılmasını istiyorlar.   
                                                 
Ülkemizde sürekli yok sayılan aleviler cem evi konusunda ısrarlı
Cemevi taleplerini defalarca yönetenlere ileten arkadaşlarımız imzalar toplanmış, yasal yollarla bu haklı taleplerinin yerine getirilmesini istemişler. Bazen olumlu bazen de olumsuz yanıtlar almışlar. Demokrasi kültüründen yoksun ve adalet duygusu olmayanların yasal yollarla Alevilere verecek bir şeyleri olmadığını üzülerek görmekteyim. Ülkemizde sürekli yok sayılan aleviler, Esenleri yönetenler tarafından oyalama taktikleri ile Alevilerin cemevi taleplerini unutturacaklarını zannediyorsalar yanıldıklarını göreceksiniz.

Cemevi talebimizin haklı bir taleptir!
Aleviler artık sabırlarının taştığını, oyalama taktikleri ile bu işten vaz geçmeyecekleri bir gerçektir. İnanç özgürlüğünün en temel insan hakları olduğunu sürekli tekrarlayarak inancımızı yok saymaya çalışan bu zihniyete elbette söyleyecek çok sözümüz olacak.  Buradan Alevilerin seslerini yükselterek tepki koymalarının zamanının geldiğini söylemek istiyorum.  Esenler'de yüz binin üzerinde yaşayan Alevinin inancını yok sayamazlar bizler Camiye karşı değiliz ama her köşe başına bir cami yapanlar bizlere de bir cem evi yeri sağlamak zorundadır bizler onlardan Cem Evimizi yapmalarını değil Cemevi yerini vermelerini talep ediyoruz.

Bu sorunu Suni ve Alevilere kardeşlerimizle birlikte çözeceğiz
Bundanbirsüreönceyörederneklerimiztarafından oluşturduğumuz Demokratik dernekleri platformuyla tüm Mahallelerde yapacağımız toplantılarla Cemevi talebimizin haklı bir talep olduğunu yalnız Alevilere değil Sunni kardeşlerimizde anlatacağız. Bu kardeşlerimiz ve dostlarımız bizlerin bu haklılığına destek olacaklarına samimiyetimle inanıyorum ve güveniyorum.  
Yöredernekleriolarakbaşladığımızbu mücadeleileözgürce ibadetlerimizyapacağımız bircemevini Alevi yurttaşlarımıza hep birlikte kazandıracağız” dedi.  
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı