Erdem, Esenler'de Taraf Oldu, Delege Avcılığına Soyundu

Erdem, Esenler

CHP PM üyesi Eren Erdem Esenlere yoldaşlık hukuku ile değil yandaşlık anlayışı ile geldi ve CHP Esenler ilçe örgütünden olumsuz not aldı.


Bazı CHP’liler PM üyesi Eren Erdem’in, ilçe başkanı Ütebay ve eşine özel teşekkür etmek ve yaklaşan ilçe kongresinde Esenler delegesinin kafasını karıştırmak, kendisine ve ilçe başkanına taraftar toplamak için Esenlere geldiğini söylediler.

Erdem, CHP Esenler ilçe merkezinde yaptığı tarafgirli konuşmasında, cezaevinde kendisini ziyaret eden Ütebay’lara teşekkür ederek, sanki kendisini cezaevinde Ütebay’lardan başka kimse ziyaret etmemiş gibi, sanki kendisinin avukatları ziyaretinde bulunmamış ve kendilerini yalnız bırakmış gibi algı oluşturmaya çalıştı. Aslında yaklaşan ilçe kongresine dönük inceden, inçe mesajlar vermek için, Ütebay ailesine taraf olmak için Esenlere geldiğini ve kişiye özel teşekkür için bu kadar zahmete katlandığını herkes anladı.

Erdem,  kimseye kırgın değilim dedi ama Erdem, tutuklanma kararı verildiği gün Çağlayan Adliyesi'nde CHP Sözcüsü Bülent Tezcan için "Bu onun eseridir" demişti.

 Eren Erdem’e, “İstanbul İl başkanlığına aday mısınız diye sorduğumuzda” yaptığı açıklamada "Şu ortamda partim, örgütüm, bana ne uygun görürse. Ben o vazifeyi yapmakla sorumluyum " diyerek cevap verdi ama… CHP İstanbul İl Başkanlığını kazanmak niyetinde olduğunu, kazanmanın yolunun nasıl, ne gibi ayak oyunları ile ve nerelerden geçtiğini çok iyi bildiğini gözlemledik.

ESENLER,  İSTANBUL’DA SONUNCULUĞA ÇAKILAN İLÇE
Erdem, övgüler dizdiği Esenlerin ilçe başkanının CHP’ye verdiği zararların ne kadar olduğunu bilmediği gibi Ütebay’ların günahlarının üstünü örtmeye çalışmasına anlam veremeyen bazı mahalle delegeleri böyle dediler, “Ütebaylar partiyi aile şirketi gibi yönettiler. Yani CHP’ye zarar verdiler. Bakın bir önceki delege sayımız 410, bugün delege sayımız 360.

CHP ESENLER’DE İYİ PARTİNİN KUYRUĞUNA TAKILDI
Bir önce ki yerel seçimlerde 3 meclis üyemiz varken şimdi 2’ye düşmüş. Partimiz yerel seçimlerde İYİ partinin kuyruğuna takılarak listelerde yer alamamış. Partililer birbirine düşman olmuş. Kardeş kardeşi boğazlayacak duruma gelmiş. Mahallelerde emeğe göre değil, emeksizlerin öne çıkarılarak delege yapıtlığı bir ortam yaratılmış. Her girilen seçimlerde bir önceki seçimden daha az oy alınarak, İstanbul’da sonunculuğa çakılan ilçe yapılmıştır” diyerek tepkilerini dile getirdiler.  



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli