Engellilerin Yüzünden Gülücük Aktı

Engellilerin Yüzünden Gülücük Aktı

Esenler Ortopedik Engelli Derneğinde Engelliler aileleri ile bir araya gelerek hem eğlendiler hemide yemek yediler.







7-24esenler haber/Hüseyin Koç










Engellilerin Yüzünden Gülücük Aktı

Esenler Ortopedik Engelli Derneğinde Engelliler aileleri ile  bir araya gelerek hem eğlendiler hemide yemek yediler.

Yaklaşık yüze yakın engelli ve engelli ailesinin katıldığı yemekte engellilerin ellerinde güller, yüzlerinde ise gülücük vardı. Engelli derneklerin bir araya gelip organizasyon yapmaları, topluma adapte olmalarını sağlamıştır.
Etkinlik konuşma yapan dernek başkanı Mehmet Sanin “ Engellilerimizin emrinde çalışıyoruz. Onların istekleri baş tacımızdır. Engelli ailelerinin bir arada yapmış oldukları bu etkinlik hem bizleri hem onları mutlu etmiştir. Amacımız engellileri toplumla kaynaştırmaktır. Bugün burada engellilerimiz kabuğunu kırarak bir milat başlatmıştır” dedi.

Onursal başkan Ahmet Kurt “ engellilerimiz toplum içinde zinde kalmak, beraber hareket etme kültürüne başlamışlardır. Engellilerimize özgür bir birey olmaları beni mutlu etmiştir. Bu anlayışta hizmet eden tüm engelli dernekleri yürekten kutluyorum” dedi.
Dernek Başkan yardımcısı Şenol Baş “ benim bugün en mutlu günüm burada gördüğüm atmosfer engellilerin kabuğunu kırdığının belgesidir. Yüzlerinde gülücük ellerinde gül tutan, engellilerimizin mutluluğu aslında bizim mutluluğumuzdur ”dedi.

Daha sonra engellilerin etkinliği Dörtyol Cumhuriyet Meydanında devam etti. Meydanda bir araya gelen engelli dernekleri ellerindeki karanfilleri kutlu doğum haftası çerçevesinde engelsiz vatandaşlara dağıttılar. Aynı zaman da son olarak aile fotoğrafı çektirdiler.
 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli