Engellilere siyasi gözle bakılmasını istemiyoruz

Engellilere siyasi gözle bakılmasını istemiyoruz

Esenler işitme engelliler derneği Eski BaşkanıRemziye Ceylandernek merkezinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda görevini yeni başkan İlyas Yıldıza devretti.

Engellilere siyasi gözle bakılmasını istemiyoruz

Esenler işitme engelliler derneği Eski Başkanı Remziye Ceylan Dernek merkezinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda görevini yeni başkan İlyas Yıldıza devretti.
 
Kahvaltılı toplantıya, ESDEF Başkanı Zübeyir Bekiroğlu, Ortopedik engelli derneği başkanı Ayşe Özhan, İstanbul Ordulular dernek başkanı Murat Şahin, engelli aileleri ve basın mensupları katıldı.
 
Kahvaltıya katılan dernek başkanları kahvaltının ardından yaptıkları konuşmalarda duygu ve düşüncelerini anlattılar.  
 
Sağlam insanların kafasındaki engelleri kaldıralım
İşitme engelliler derneği yeni başkanı İlyas Yıldız,”Bugün burada engeli derneklerimizin değerli başkanlarıyla yöneticileriyle ve yerel basın mensuplarımızın temsilcileri ile bir arada kahvaltı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Daha samimi ortamda daha sıcak ortamda, sorunların dile getirildiği, anlatıldığı, buna göre bir çıkış yolunun da arandığı birçok organizasyon yapılmasını istiyorum. Her birimiz sağlam olan bireyleriz, bir engelli olmaya ve bir engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız. Şuradan çıktığımızda, hiç birimizin iş yerine sağ salim gideceğinin garantisi yoktur. Hepimiz bir engelli adayıyız. Onun için biz işitme engelli, olabiliriz, bedensel engelli olabiliriz, görme engelli olabiliriz, farklı engellilerden olabiliriz. Önemli olan sağlam insanların kafasındaki engelleri kaldırmak, iyi düşünen insanların gönlündeki sağlam engelleri kaldırmak ve engellimize objektif bir bakış empati yaparak sorunlara çözüm aramaktır. Çözümleri ararken de biz yaptık oldu mantığıyla değil, ortak bir kolektif düşünce ürünü olarak ortaya koyacağımız çalışmaların olması gerekiyor. Remziye Ceylan başkanıma teşekkür ediyorum, kendilerinin vermiş oldukları mücadeleyi yürekten kutluyorum” dedi.
 


Engellilerimiz, hayata katma değer sağladılar
Engelliler Derneği Başkanlığından istifa eden Remziye Ceylan, “Zor şartlar altında İşitme Engelliler Derneği’ni kurarak faaliyetlerini bugüne kadar sürdürdük, zaman zaman zorluklarla karşılaştım, ama azimle ve kararlılıkla bu zorlukların üstesinden geldim. Başkanlığım sürecinde birçok işi başardığıma inanıyorum.Engellilerimize yönelik farklı zamanlarda önemli değişiklikler, önemli icraatlar yaptık. Bir anlamda engellilerimiz evlerinden kamusal alana doğru çıkarak “bizde bu toplumda varız” dediler ve hayata katma değer sağlamaya başladılar, bu toplumun bir parçası olduklarını ispatladılar.  Hatta iş ortamına girerek, üreterek birlikte yaşamanın beraber olabilmenin zor olmadığını gösterdiler” dedi.  



ESDEF olarak çok konuşuyoruz, haklı konuşuyoruz
ESDEFBaşkanı Zübeyir Bekiroğlu,”bu görev değişiminin hayırlı olmasını diliyorum, biliyorum bu görevler zor, meşakkatlidir. Esenler’de böyle görevlerde sonuç alabilmeniz için birilerine taraf olmanızı ister, şartlar sizleri bu yönde zorlar, ama bizler dernekçiliği önce üyelerimizin çıkarları sonra toplumumuzun yararına yapıyoruz. Biz öncelikle haklının ve adaletin yanında olmalıyız. Bugün engelli yurttaşlarımıza bakışın ve algının geçmişten çok farklı olduğunu görüyorum. Ben engellilerin ve onların yakınlarının zorluklarını çok iyi biliyorum. Toplum olarak engellilere yaklaşımımız farklı olmalı ve onlarla empati kurmalıyız. Engellilere siyasi gözle bakılmasını istemiyoruz ve acıma duygusuyla yaklaşılmasını istemiyoruz. Engellilerimize yeter ki imkanlar sunulsun, bakın onlar neleri başaracaktır ve nasıl üretken olacaklar. ESDEF olarak belki çok konuşuyoruz ama haklı konuşuyoruz. Birileri rahatsız olacak diye asla susmayacağız ve doğruları hep söyleyeceğiz. Tüm engelli derneklerimize onların üyelerine aynı gözle bakıyoruz ve onların sorunları bizim sorunumuzdur, çözüm yollarını aramak ve çözmek bizim için görevdir, onurdur” dedi.    
 




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı