Engelliler toplumun parçasıdır

Engelliler toplumun parçasıdır

Esenler Ortopedik Engelliler Derneği Onursal Başkanı Ahmet KURT Engelliler Haftası dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Hüseyin Koç / 7-24esenlerhaber


Engelliler toplumun parçasıdır

Esenler Ortopedik Engelliler Derneği Onursal Başkanı Ahmet KURT Engelliler Haftası dolayısı ile bir mesaj yayınladı.
Engelliler Haftası 10-16 Mayıs tarihleri arasında yanlız Ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede kutlanmaktadır. Son 4 yıldır ilçemizde Sayın Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu Engelli Derneklerinin kurulmasına vesile olarak Engelliler Haftasını etkinlikler bazında kutlanmasında etkin olmuştur. Sayın Madenoğlu Engellilere sağlamış olduğu destekten dolayı Esenler yerelinde herkesin takdirini kazanmıştır.

Engelliler toplumun ayrılmaz bir parçasıdır.

Engellilerin sorunları, yalnızca onları ve ailelerini değil, tüm kesimleri kuşatan ve bütüncül bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal sorunlardır. Sağlıklı her bireyin, aynı zamanda bir engelli adayı olabileceği gerçeği göz önüne alınırsa engelliliğin insana ne denli yakın olduğu daha iyi anlaşılacaktır. Engelli insanımızın toplumsal hayata tam katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır.  Engellilerimizin eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe kadar çok ciddi ve çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır. Engelli kardeşlerimizin durumuna uygun mesleki eğitim programları geliştirilerek onların insanca yaşayacakları bir ortamın ekonomik alt yapısı hazırlanmalı ve engellilere uygun istihdam olanakları sağlayarak tüketen değil, üreten ve bağımsız yaşayabilen bireyler haline getirilmesi gerekmektedir.

Bütün engelli vatandaşlarımızın eğitim hayatından uzaklaşmadan, kendi yaşıtlarıyla eğitimlerine devam edebilmeleri büyük önem taşımaktadır.Kamu görevlileri, sivil toplum örgütleri, gönüllü kuruluşlar ve birey olarak vatandaşlarımızın konuya gösterecekleri ilgi, duyarlılık ve destekleri engellilerin, daha iyi yaşam koşullarına kavuşmalarına, sosyal yaşama katılmalarına hız kazandıracak; gerçekleştirilecek çalışmalar engellilerimizin yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır. Toplum olarak sahip çıkılması, olası olumsuzluklardan tüm engellileri koruma ve engellilere insanca yaşam alanı sağlamak amacıyla güç birliği ve gönül birliği yapılması en büyük amacımızdır.

“İnsan yaratılmışların en şereflisidir.”İnsanıdiğer varlıklardan farklı kılan akıl, şuur ve irade ile donatılmış; iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, faydalıyı zararlıdan, adaleti zulümden ayırt edebilme yeteneği verilmiş olmasıdır. İnsanın kendisini ifade edebilmesi, diğer insanlara faydalı olabilmesi ve kemale erebilmesi, aklını ve iradesini iyiden, güzelden, doğrudan, faydalıdan ve adaletten yana kullanması ile mümkündür. Bunun için insanların bazı reddedilmez hakları ve özgürlüklerinin olması ve bunların diğer insanların tasallutundan korunması gerekmektedir.İnsan ayni zamanda tek başına yaşayamayan sosyal bir varlıktır. Hayatını sürdürebilmesi için tek başına karşılayamayacağı çok çeşitli ihtiyaçları vardır.Toplumda yaşayan bireyler olarak biraz Empati yeteneğimizi geliştirmemiz gerekir.

‘’İnsana sadakat yaraşır, görse de ikrah,
Yardımcısıdır doğruların hazreti ALLAH.’’
 
İnsanlar, engeller yüzünden başarılı olamadıklarını düşünürler. Oysaki yürünen bir yolda eğer engel yoksa yolun sonunda gerçek bir başarı da yoktur. Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini bizzat kendilerini kanıtlayan engelliler bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar.
Bu duygu ve düşüncelerle, hepimizi hayata bağlayan sevgi ve yaşama sevincinin sonsuza kadar kalplerinizde bulunmasını diler, bütün engellilerimize yürekten sevgilerimi sunarım. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlu olsun.


                 



  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu