Engelliler Haftası Muhteşem Başladı

Engelliler Haftası Muhteşem Başladı

10–16 Mayıs Arası Engelliler Haftası Etkinlikleri Bugün Esenlerde başladı. Sabah saat 10:00 Atatürk anıtın Engelli dernek başkanları tarafından konulan çelenk kondu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının akabinde Davutpa

7-24EsenlerHaber

Engelliler Haftası Muhteşem Başladı


10–16 Mayıs Arası Engelliler Haftası Etkinlikleri Bugün Esenlerde başladı. Sabah saat 10:00 Atatürk anıtın Engelli dernek başkanları tarafından konulan çelenk kondu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının akabinde Davutpaşa Caddesindeki Kortej Alanına geçildi.

               

10:30 Engelli Kortejine Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, İlçe Kaymakamlık birim müdürleri, Belediye Sosyal İşler Müdürü Özcan Hamza, Saadet Partisi İlçe Başkanı CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Koç ESDEF Başkanı Ömer Savaş, Okul Müdürleri, Muhtarlar, Dernek Başkanları,

             

Engelli yürüyüş Korteji Mehteran Eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kadar sürdü. Cumhuriyet meydanın da açılış konuşmasını Engelli Dernekleri adına Zihinsel Engeliler Dernek Başkanı Ali Şimşek yaptı. Konuşmasın da Engelliler haftasındaki etkinliklere başta Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu olmak üzere destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Esenler Belediyesinden gerekli üst düzey katılım sağlanmadı. Ancak Esenler Belediyesini temsilen Engelli Koordinasyon Başkanı Ramazan Çuğlan yaptı.

             

Son olarak Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu Engelli Haftası vesilesi ile tüm kişi ve kurumların engellilere destek vermesi gerektiğini vurguladı. Madenoğlu “Sadece bu tür günlerde değil, belirli aralıklarla engelli vatandaşlarımıza ve derneklerimize sahip çıkılması gerekir” ifadelerinde bulunduktan sonra tüm engelli vatandaşlarımızın engelli derneklerine üye olarak yönetimde yer alarak hatta ve hatta engelsiz vatandaşlarımızın da burada yer alması neticesinde inanıyorum ki engelli çalışmaları ivme kazanacaktır.

           

Konuşmaların ardından Esenler Ortopedik Engelliler Derneği üyesi Sanatçı Mustafa Oğul’un muhteşem Konseriyle engelliler haftasının ilk günkü programın birinci bölümü tamamlanmış oldu.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı