Engelliler Belediyeden Şikâyetçi

Engelliler Belediyeden Şikâyetçi

İstanbul Ulaşım A.Ş. yetkilileri hakkında Halkevleri suç duyurusunda bulundu.

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Engelli Hakları Atölyesi gerekli önlemleri almayarak Mahmut Keçecinin yaralanmasına neden olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ulaşım A.Ş. yetkilileri hakkında Halkevleri suç duyurusunda bulundu

Engelli Hakları Atölyesi eylemcisi Mahmut Keçeci iki hafta önce Osmanbey metro durağında aracın gelmesini beklerken gerekli önlemler alınmadığı için raylara düştü ve sağ bacağı iki yerden kırıldı. Halkevi Engelli Hakları Atölyesi, Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması ile yaşananları protesto etti ve yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkevci Engelli Atölyesi'nin çağrısıyla Çağlayan metrobüs durağında toplanan eylemciler “Parasız, güvenli, insanca ulaşım istiyoruz” pankartı taşıyıp, “Okulda, işte, sokakta engelliler her yerde”, “Engelsiz, güvenli ulaşım istiyoruz” sloganları attı.



“Herkes için erişilebilir İstanbul”
Adliye önünde Fatih Mehmet Moray grup adına bir açıklama yaptı. Moray açıklamasında belediyenin "İnsan taşıyoruz" sloganının ve "Herkes İçin Erişilebilir İstanbul Koordinasyon Kurulu"nun sadece lafta kaldığını söyledi.

Moray kamu hizmeti olan ulaşımı kar edilen bir alan olarak gören belediyenin engellilerin sorunlarına duyarsız kaldığını, Keçecinin zorlu geçecek tedavi sürecinin engelliler için acil önlemler alınması gerektiğini bir kez daha ortaya çıkardığını vurguladı.

Moray, Mahmut Keçecinin 42 gün iş görmez raporu aldığını söyledi.

Engelliler, engelsiz ulaşımın lütuf değil hak olduğunu söylüyor ve engelsiz ulaşım için gerekli tedbirlerin bir an önce alınmasını istiyor.

Basın açıklamasının ardından eylem sona ererken Halkevleri Hukuk Dairesi’nden avukatlar Belediye ve Ulaşım AŞ yetkileri hakkında görevi ihmal ve yaralama nedeniyle suç duyurusunda bulundu.