Tarih: 02.07.2013 12:02

Engelli vekile devlet eziyeti...

Facebook Twitter Linked-in


Engelli vekile devlet eziyeti...

Bir kolu, bir bacağı olmayan CHP'li vekil Şafak Pavey, yaşadığı zulme Meclis'te isyan etti:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Gezi Parkı olayları sürerken İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun “CHP’li vekillerin gözünün yaşına bakmayın” emri verdiğini iddia etti. Pavey, bu iddiasını, Meclis’te 25 Haziran’da yaptığı
konuşmada dile getirdi.

Bir kolu, bir bacağı olmayan CHP'li vekil Şafak Pavey, polisin Vali emriyle kendisine yaptığı vicdan sızlatan eziyetleri anlattı:


1-TARİH: 12 MAYIS 2012
Eminönü'nde bir davete gidiyordum. Yol, valinin emriyle kapatılmıştı. Araçla geçmeme izin vermediler. Vekil kimliğimi gösterdim, yürümekte zorlanacağımı anlattım. Bariyeri açmadıkları gibi hakaret ettiler. Valiye ulaşmaya çalıştım, ulaşamadım. Bariyerleri vatandaşlar açtı.

2-TARİH: 25 KASIM 2012
Resmi güvenlikten geçerken arama yapan görevli, sol kolumu da kaldırmamı söyledi. Kolumun protez olduğunu, kaldıramayacağımı söyledim. Görevli ''Vali Bey'in emri'' diyerek ısrar etti. Ömrümde hiç nefret ve kinin, bu kadar yoğun toplandığı başka bir bakış görmedim.

3-TARİH: 22 HAZİRAN 2013
Dolmabahçe'den Gümüşsuyu'na karanfil koymaya giderken polisin yolu kapattığını gördüm. Onlara yürüyemeyeceğimi söyledim. İçinde bulunduğum taksiyle beni geçirmelerini rica ettim. Dinlemediler. Ne de olsa ben polisleri hizaya geçiren AKP'li vekilin oğlu değildim.

4-ŞİMDİ DEVLETE SORUYORUM:
Neden sürekli böyle bir muameleyle karşılaşıyoruz? Valinin, ''CHP'li vekillerin gözünün yaşına bakmayın'' emrini verdiği doğru mu? Eğer valilik talimatıyla ilgili değilse bu eziyetler, bazı polislerin CHP'li vekillere duydukları şahsi kinden dolayı mı başımıza geliyor?

Kürsüde hükümete sert eleştirilerde bulunan Pavey, polislerle yaşadığı birkaç olayı da paylaştı. İşte Pavey’in isyanı…





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —