Engellere Rağmen Piknik Yaptılar

Engellere Rağmen Piknik Yaptılar

10–16 Mayıs Engelliler Haftası Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Göktürk piknik alanında Engelliler kendilerine ayrılmış olan piknik alanının uygun olmamasından dolayı çok zorluklarla karşılaştılar. Ese


Hüseyin Koç/7/24 Esenler Haber

Engellere Rağmen Piknik Yaptılar

10–16 Mayıs Engelliler Haftası Etkinliklerikapsamında gerçekleştirilen Göktürk piknik alanında Engelliler kendilerine ayrılmış olan piknik alanının uygun olmamasından dolayı çok zorluklarla karşılaştılar. Esenlerde faaliyet gösteren Engelli Dernekleri bir araya gelerek Belediyenin de katkılarıyla Engelli Pikniğinde zorluklar karşısında yinede eğlendiler.

 Engelli Dernek Başkanları geçtiğimiz yıl Göktürk piknik alanın da ayrılan alanın Belediye yetkililerince bu sene başka derneklere tahsis etmeleri Engellilerin tepkisine neden oldu.

Engelli Pikniğine Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esdef Başkanı Ömer Savaş, Kırşehir Dernek Başkanı Nihat Çalışkan, Muhtarlar, Meclis Üyeleri, Belediye Müdürleri ve çok sayıda engelli aileleri katıldı.

Sabahın erken saatlerinde tüm hazırlıklarını tamamladıktan sonra engelliler aileleriyle birlikte Esenler Belediyesinin verdiği Otobüslerle Göktük Piknik alanına hareket ettiler. Piknik Alana vardıklarında birçok sıkıntıyla karşılaşan engelliler, umdukları ortamı bulamadıkları için yetkililere sitemlerini dile getirdiler.

Ancak bütün bu yaşanan sorunlara rağmen özellikle Kaykamımız Nazım Madenoğlu nun engelli ailelerinin hemen hemen bütün masalarına misafir oldu. Genel anlamda her ailenin sorduğu soru piknik alanının engellilere uygunsuz olması idi. Geçici ve iyeleştirilebilir olduğunu her şeyin zaman ile düzelebileceğini, organizasyonlarda bazen böyle sorunlar olabileceğini söyledi.   Ve seneye daha güzel bir ortam hazırlanacağı konusun da Kaymakamımızdan söz aldılar. Kaymakamımız Nazım Madenoğlunun engelli ailelerinin sorunlarıyla bire bir ilgilenmesi Engelli Ailelerini memnun etti.

Ayrıca Kaymakamımız belediye yetkilileri ile görüşerek önümüzde ki yıl piknik alanının engelliler için uygun yer ayarlaması konusun da talimat verdi.
 






  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli