Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, İstanbul’un en genç nüfusuna sahip ilçesi olan Esenler’de uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor.
Emniyet, Uyuşturucu Tacirlerine Göz Açtırmıyor
Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, İstanbul’un en genç nüfusuna sahip ilçesi olan Esenler’de uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor.
Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin 14 Ekim Salı günü uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların yakalanması ve uyuşturucu maddelerin ele geçirilmesine yönelik Oruç Reis Mahallesi'nde önemli bir operasyona daha imza attı.
Operasyon kapsamında yakalanan Y.E.(36) isimli erkek şahısın üzerinde yapılan aramalarda ise 36 adet satışa hazır vaziyette paketlenmiş ve toplam ağırlığı 18.83 gram eroin maddesi ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 355 TL ele geçirildi. İlk ifadesinin ardından savcılığa sevk edilen şüpheli Y.E. isimli şahıs adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Polis sokaklarda olduğu sürece suçlu sokakta barınamaz
Yaklaşık 6 ay içerisinde Esenler’deki suç oranlarının büyük ölçüde azaldığına dikkat çeken İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, “Biz emniyet güçleri olarak ilçemizin refahı için gece gündüz çalışıyoruz. Çünkü polis sokaklarda olduğu sürece suçlu sokakta barınamaz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve 14 ekibimiz ile büyük bir yol kat ettik.
Son üç ayda da yaptığımız çalışmalarda özellikle uyuşturucuya karşı savaş açtık. Şuana kadar uyuşturucudan 34 kişiyi yakaladık, bunlardan biri tutuklandı. Suç ile savaşmaya tüm kamu kurumlarımız ve STK’larımızın desteği ile devam ettiğimiz sürece sokaklarımız daha güvenilir hale gelecektir. Bu konuda da herkes elini taşın altına koymalıdır” diye konuştu.