Emlakçılar tepkili..!

Emlakçılar tepkili..!

Esenler’de kiralık daire bulmanın imkansız hale geldiğini belirten Metin Emlak Gayrimenkul Danışmanı Metin Bakırel, “Emlaçılar olarak iki arada bir derede kaldık.”dedi. Bakırel, ev sahiplerinin memurlardan başkasına e

Emlakçılar tepkili..!
 
Esenler’de kiralık daire bulmanın imkansız hale geldiğini belirten Metin Emlak Gayrimenkul Danışmanı Metin Bakırel, “Emlaçılar olarak iki arada bir derede kaldık.”dedi. Bakırel, ev sahiplerinin memurlardan başkasına ev vermemesinin de fiyatları arttırdığını söyledi. 
 
Yılbaşından sonra Esenler’de bodrum kat dairelerin kiraları bile 1000 TL üzerine çıkacağını belirten Metin Emlak Gayrimenkul Danışmanı Metin Bakırel sözlerine şu şekilde devam etti;
 
“Türkiye’deki belirsizlik nedeniyle faiz oranları yükseldi ve bu nedenle şuan itibariyle Esenler’de sıfır daire satışları tamamen durdu. Kiralık dairelere gelince ev sahipleri dairelerini sadece memurlara verilmesini istiyor. Bunun yanı sıra en düşük kira beldeli 1200 TL’den başlayıp 1500 TL’ye kadar istiyorlar. Ayrıca depozit olarak da 2500-3000 TL civarında istiyorlar. Biz bu rakamları ev kiralamak için bizlere gelen memur kardeşlerimize ilettiğimiz zaman büyük bir tepkiyle karşılaşıyoruz.
 
Memurlar bize “Ben sadece bir maaşla geçiniyorum. Bunun yanı sıra iki tane çocuk okutuyorum, elektrik, doğalgaz, su ve telefon faturalarını ve aidatları da ekleyince benim aldığım maaşı geçiyor. Peki, ben bu rakamları size verince nasıl geçineceğim?” Diyerek tepki gösteriyorlar. Bizde kendilerine ev sahiplerinin bu rakamları belirlediğini söyleyerek, elimizden bir şey gelmeyeceğini iletiyoruz. Bu sefer biz evi kiralayacak vatandaş ile ev sahibi arasında kalıyoruz ve büyük tepkiyle biz karşılaşıyoruz.
 
Diğer taraftan Suriyelilerin gelmesinden dolayı eski ve bodrum kat daireler bile 850 ila 1000 TL arasına yükseldi. Yılbaşından sonra inanın bu fiyatlar 1000 TL’nin üzerine çıkacağı gibi Esenler’de kiralık daire bulmak imkânsız bir hale gelecek.
 
Şuan itibariyle de bir emlak danışmanı olarak bizim elimizde sadece 5 kiralık daire var. Ev sahipleri bu dairelerin sadece memurlara kiralanmasını istiyorlar ve memurun dışında kiracı istemiyorlar. Esenler’de kiralık daire arayan memur kardeşlerimiz varsa ellerini çabuk tutsunlar. Çünkü yılbaşından sonra memur atamaları da yapılacağı için Esenler’de kiralık daire bulmak imkansız bir hale gelecek."
 



  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli