Emekliler AKP'ye yürüdü, başbakana karnesini verdi

Emekliler AKP

Halkevleri Emeklilik Hakkı ve Emekli Hakları Atölyesi, yolsuzlukları ve son dönemde gitgide kötüleşmesine rağmen gündeme gelmeyen emekli hakları için AKP Ankara İl Binası’na yürüdü

Emekliler AKP’ye yürüdü, başbakana karnesini verdi



Halkevleri Emeklilik Hakkı ve Emekli Hakları Atölyesi, yolsuzlukları ve son dönemde gitgide kötüleşmesine rağmen gündeme gelmeyen emekli hakları için AKP Ankara İl Binası’na yürüdü Tayyip Erdoğan’a karnesini verdi. Emekliler hakları için mücadele edecekleri çağrısında bulundu

Halkevleri Emeklilik Hakkı ve Emekli Hakları Atölyesi; Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’la yaptığı telefon görüşmesinin ses kaydıyla ortaya çıkan yolsuzluklar ve gitgide yoksullaştırılan emekliler için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Konur Sokak’ta bir araya gelen emekliler buradan AKP Ankara İl Binası’na yürüdü. Yürüyüşte taşınan çeşitli dövizler ve Tayyip Erdoğan’a hazırlanan karne çevrede bulunanların ilgisini çekti.


Emekliler yürüyüş sırasında “Çal çal nereye kadar, bitti buraya kadar”, “Savaşa değil, emekliye bütçe” sloganları atarken biryandan da üzerinde Tayyip Erdoğan’ın resmi ve “Hırsız var” yazısının bulunduğu dolarları çevrede bulunanlara dağıttı.

Çevik Kuvvet polisleri, emeklileri AKP Ankara İl Binası önünde böyle karşıladı

AKP Ankara İl Binası önüne gelindiğinde bir konuşma yapan Halkevleri Emeklilik Hakkı ve Emekli Hakları Atölyesi Temsilcisi Mehmet Zülküf Laçin, taşıdıkları karnenin sadece Tayyip Erdoğan’ın değil, bütün AKP’lilerin karnesi olduğunu söyledi. Laçin, enflasyon yüzünden çalışanların maaşlarının bile fiili olarak yüzde 30 düştüğünü; bunun sorumlusunun halkın parasını çalmaktan başka bir şey yapmayan AKP’liler olduğunu söyledi.

Laçin ayrıca “Biz hiçbir zaman çocuklarımıza paraları sıfırlayın diyemedik, çünkü paramız yok. Çünkü cebimizdeki parayı çaldılar” dedi. Emekliler, Laçin’in sözlerine “Hırsız var” sloganlarıyla destek verdi.

Laçin’in konuşmasının ardından gerçekleştirilen basın açıklamasını, İlhan Gürkök okudu. Gürkök tüm Türkiye’nin gözünün içine bakarak halkın parasının çalan hırsızların birbirinin kuyusunu kazma yarışında olduğunu; bu kirli haberler etrafında sandık hesapları yapıldığını söyledi.

Gürkök açıklamada şunları dedi:

Bütün bu olayları büyük bir ciddiyetle izleyen emekliler olarak yöneticilerin sorunlarımıza çözüm olmayacağını biliyoruz. Bu görüşle Haziran İsyanı’nın bize gösterdiği yoldan yürümeye, hak aramanın gerçek adresi olarak sokakları sahiplenmeye kararlıyız. Seçimler nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın 31 Mart sabahı yine sokaklarda olacağız. Örgütlenme hakkımızı, sağlık hakkımızı, barınma hakkımızı ve yaşanabilir bir kent hakkımızı ne pahasına olursa olsun savunacağız ve elde edeceğiz.

Gürkök ayrıca “Engin birikim ve deneyimi ile oğluna pisliğini gizlemeyi öğreten emekli düşmanı Tayyip Erdoğan’ın pisliği meydana çıkmıştır, bu yüzden derhal istifa etmelidir” dedi.

Gürkök’ün ardından tekrar söz alan  Mehmet Zülküf Laçin getirdikleri karnedeki notların konularını teker teker saydı. Emekliler, Laçin’in okuduğu “Hırsızlığı kurumsallaştırma ve kollama”, “Yalan ve demagoji”, “Servetine servet katma”, “Halka ihanet”, “Tükürdüğünü yalama”, “Emekli düşmanlığı” konularına hep bir ağızdan 10 üzerinden 10 puan verirken; “Dış politika”, “Eğitim ve sağlık hizmetleri”, “Vefa, dostluk, insan sevgisi”, “Tarih bilgisi ve tarihe saygı”, “Spor sevgisi”, “Kent bilinci” konularına ise gene hep bir ağızdan 10 üzerinden 0 puan verdi.

Emekliler, eylemlerini “Bu daha başlangıç mücadele devam” sloganlarıyla sonlandırdı.




  • Salı 40.4 ° / 26.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli