Emekli amirallerden Ergun Mengi'ye tutuklama talebi!

Emekli amirallerden Ergun Mengi

104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye imza attıkları için gözaltına alınan 10 amiralin ifade işlemleri sona ermişti. Amiral Ergun Mengi hakkında tutuklama talebi ile Nöbetçi Suç Ceza Hakimliği'ne sevk edildi?

Yayınladıkları duyuru nedeni ile gözaltında bulunan emekli amirallerden duyuruyu yazan Ergun Mengi 'nin tutuklanması talep edildi. 13 emekli amiral içinse adli kontrolü talep edildi. Gözaltındaki amirallere ise tek soru sorulduğu öğrenildi.

Emekli amirallerin bildirisine ilişkin soruşturmada savcılık, serbest bıraktığı 13 şüpheli için sulh ceza hakimliğinden adli kontrol talep etti. 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye imza attıkları için gözaltına alınan 10 amiralin ifade işlemleri sona ermişti.
Amiral Ergun Mengi hakkında tutuklama talebi ile Nöbetçi Suç Ceza Hakimliği’ne sevk edildiği bildirildi.

Diğer 13 emekli amiral için ise adli kontrol talep edildi
Savcı emekli amirallere, "Siz emeklisiniz ama size hala sizden küçükler komutanım diyor değil mi? Sizi dinleyecek muvazzaf personel olabilir mi? Bu metin onlara bir mesaj mı?"
Savcı, mahkemeye sevk ettiği emekli askerlerden 13 hakkında adli kontrol isterken, Ergun Mengi hakkında tutuklama talep etti.

Montrö Anlaşması, Kanal İstanbul ve tekkedeki amirale tepki göstermek için metin yazan 104 amiralden 10'u 5 Nisan'dan bu yana gözaltında bulunuyor. 
Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal, gözaltına alınmıştı.

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli