Tarih: 30.04.2013 20:05

Emekçiler:1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'ndayız'

Facebook Twitter Linked-in

7-24EsenlerHaber


Emekçiler: “1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’ndayız”

Konfederasyonlar, Başbakan ve İstanbul Valisi’nin ardından bir açıklama yaparak AKP’nin yasakçı uygulamalarını kınadı ve 1 Mayıs’ta emekçilerin Taksim’de olacağını söyledi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun ve Başbakan Erdoğan’ın Taksim’i emekçilere yasaklayacaklarına yönelik açıklamalarının ardından DİSK Genel Başkanı Taksim’de bir basın açıklaması yaptı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Başbakan ve İstanbul Valisi’nin Taksim Meydanı’nın fiziki koşullarını” bahane ederek Taksim’i yasakladığını belirterek yasağın fiziki değil siyasi bir karar olduğunu vurguladı.

‘Vali arkasını taksim Meydanı’na dönerek açıklama yapsın’

Konfederasyonlar olarak 1 Mayıs’ta Taksim’de olacaklarını duyuran Kani Beko, Taksim’deki inşaat alanına arkasını dönerek açıklama yapan İstanbul Valisi Mutlu’ya seslendi ve şunları söyledi:
“Vali’ye sesleniyoruz: Bir basın açıklamasını da inşaatın içinde değil 30 bin metrekarelik alana sırtını dönerek yapmasını istiyoruz”
Beko, önceki yıllarda polisin saldırmadığı koşullarda hiç kimsenin burnu kanamadan 1 Mayıs kutlamalarının gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.


Taksim’in yarısı inşaat alanı yalanı

Beko, açıklamasının ardından sözü KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul’a verdi. Beko’dan sonra yapılan konuşmalar televizyonlara yansıtılmadı. Televizyona yansıtılmayan bölümde İsmail Hakkı Tombul, elindeki Taksim Meydanı planını göstererek Vali Mutlu’nun iddia ettiği gibi alanın yarısının değil çok küçük bir bölümünün inşaat halinde olduğunu söyledi. Konfederasyonların yaptıkları çalışmalarda alana giriş ve çıkışların Valiliğe bildirildiğini ancak buna rağmen yasakçı bir anlayışla karşılaştıklarını belirtti.

‘Madem insan sağlığını bu kadar düşünüyorsunuz, yarın biber gazı kullanmayın, insanlara zarar vermeyin’

TTB yöneticisi Osman Öztürk de Başbakan Erdoğan ve Vali Mutlu’nun “insan sağlığı” üzerine yaptığı vurguya dikkat çekerek şunları söyledi: “Madem insan sağlığını bu kadar çok düşünüyorsunuz, yarın biber gazı kullanılmasın insanlara zarar verilmesin.”

‘İşçiler iktidarı eleştirir başbakan bunu kabul etmelidir’

1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan DİSK Genel Sekreteri Arzu Atabek Çerkezoğlu da valiliğin İstanbul ulaşımını felç edecek bir plan açıkladığını belirterek “Bu yasakçı anlayışı kınıyoruz” dedi.
Başbakan’ın yaptığı konuşmada Taksim’deki eylemin AKP karşıtı olduğunu ifade ettiğini hatırlatan Çerkezoğlu şunları söyledi: “Bu her yerde böyledir. İşçiler iktidarlara karşıdır, iktidarı eleştirir, Başbakan da bunu kabul etmek zorundadır.”
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —