Elektrik Soygunu Devam Ediyor

Elektrik Soygunu Devam Ediyor

AKP’nin elektrikte yarattığı soygun düzeni halkı canından bezdirdi. Elektrikteki kayıp-kaçağın halktan Aslanlar gibi tahsil ediliyor, Yargıtay kararına rağmen hukuksuz tahsilat devam ediyor.

Elektrik Soygunu Devam Ediyor
AKP’nin elektrikte yarattığı soygun düzeni halkı canından bezdirdi. Elektrikteki kayıp-kaçağın halktan Aslanlar gibi tahsil ediliyor, Yargıtay kararına rağmen hukuksuz tahsilat devam ediyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)  ve dağıtım şirketleri elektrik faturalarındaki kayıp kaçak soygunundan vazgeçmiyor. AKP hükümeti kayıp-kaçak bedelinin alınmasını güvenceye alacak yasa değişiklikleri tasarlayarak soyguna devam ediyor.
 
Halktan Katmerli Tahsil Ediliyor
Elektrik tüketiminde kayıp kaçak bedeli, dağıtım bedeli, perakende hizmet bedeli, sayaç okuma bedeli adı altında birçok ilgisiz bedel faturalara eklenerek vatandaşlarımızdan tahsil ediliyor. Bu soygun yöntemi yargı kararlarına rağmen devam ediyor. Faturalarımızın kullandığımız elektrik bedelinden çok daha yüksek olması yalnızca kayıp-kaçak tahsilatı ile gerçekleşmiyor. Dağıtım şirketleri elektrik faturalarına dağıtım bedeli, perakende satış hizmet bedeli, iletim bedeli, sayaç okuma, enerji fonu gibi birçok ücret ekliyor ve bütün bu bedeller halktan katmerli tahsil ediliyor.
 
 AKP hükümeti dağıtım şirketlerini koruyor. AKP’nin resmi yayın organı haline gelen, halkın elektrik faturalarıyla bütçesi oluşan TRT’ye kesilen pay, Belediye Tüketim vergisi ve tüm bedellerin yeniden vergisi alınarak toplam tutara %18 KDV ekleniyor. Böylelikle faturalar kullandığımız elektrik fiyatının üç katına çıkıyor. AKP’nin özelleştirdiği dağıtım şirketleri karına kar katıyor.
 
Yaptığımız araştırmalarda vatandaş bakın nasıl soyuluyor
Tüketim bedeli üzerinden % 63 oranında faturalara ENERJİ BEDELİ, DAĞITIM BEDELİ, ENERJİ FONU, TRT PAYI, BTV ilave yapılıyor ve tüketim bedelinin üzerine bunlar eklenerek%18 KDV ilave ediliyor. Sonuç olarak vatandaş tükettiği elektriği % 92 daha fazla para vererek soyuluyor.
 
 
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli