Elçi öldürüldü

Elçi öldürüldü

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Yenikapı Sokak'taki Balıkçılarbaşı bölgesinde bulunan ve daha önceki çatışmada zarar gören 4 ayaklı minare önünde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir gr


GÖRGÜ TANIKLARI: SAKALLI BİRİ ATEŞ ETTİ
 
Tahir Elçi'ye yapılan saldırı Dört Ayaklı Minare'nin geçtiğimiz günlerdeki çatışmada hasar görmesiyle ilgili olarak basın açıklaması sonrasında gerçekleşti. DHA muhabiri Felat Bozarslan’ın görgü tanıklarına dayanarak verdiği bilgiye göre sakallı bir kişi gruba ateş açtı. Çatışma çıktı, bu esnada Tahir Elçi vuruldu. Bozarslan, Anadolu Ajansı muhabiri Aziz Aslan'ın yaralı halde semtteki bir eve sığındığını, ancak süren çatışma nedeniyle ambulansın eve gelemediğini belirtti. Aziz Aslan daha sonra hastaneye kaldırıldı.
 
Fevzioğlu Diyarbakır’a gidiyor
 
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu CNN Türk yayınına bağlanarak katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesi üzerine Diyarbakır’a doğru yola çıktığını belirtti. Feyzioğlu, tüm baro başkanlarını da Diyarbakır’a çağırdıklarını duyurdu.
 
Elçi’nin karşıt görüşteki insanlarla bile diyalog kurabilen ve Türkiye için şans olduğunu söyleyen Feyzioğlu, güvenlikte bir zaaf olup olmadığını söylemek için erken olduğunu ancak onca insan arasında Elçi’nin alnından tek kurşunla vurulmasının suikast ihtimalini güçlendirdiğini vurguladıFeyzioğlu ayrıca çatışmanın Elçi vurulduktan sonra çıktığını duyduklarını belirtti. Feyzioğlu, “Tahir Elçi şöyle dediydi, böyle dediydi demek olayda Elçi’ye ve polislere sıkılan yeni kurşunlar olacağını” ifade ederek, “Klavyesinin başına geçen her vatandaş bir sonraki saldırının provakatörlerinden olmamak için her kelimesini seçerek kullanmalı” dedi. Feyzioğlu, “Elçi bizim kardeşimizdi, kan ağlıyoruz” dedi. Diyarbakır Barosu sosyal medya hesaplarından “Diyarbakır ve Mardin Baro Başkanları bu akşam saat 19:30’da Mardin Baro Başkanlığı Hizmet Binasında ortak bir basın açıklaması yapacaklardır” duyurusu yaptı.
 





  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli