Eğitim iki dudak arasında'

Eğitim iki dudak arasında

Esenler MHP İlçe Başkanı Ahmet Fidan kendisini ziyaret eden ESDEF Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul etti. Karşılıklı fikir alış verişlerinde bulundular.

“Eğitim iki dudak arasında”

Esenler MHP İlçe Başkanı Ahmet Fidan kendisini ziyaret eden ESDEF Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul etti. Karşılıklı fikir alış verişlerinde bulundular.

ESDEF üyelerinin ziyaretinden sonra Fidan, “Esenler’de yeni eğitim yılının sancılı başladığını söyleyerek açıklamalarda bulundu. Fidan, “Esenler Belediye Başkanı’nı okulları ziyaret etmeye davet ediyorum. Gelsin, sınıfların durumunu yerinde inceleyelim. Esenler’de eğitim ve öğretim çarpıklığını gözleri ile görsün.

Kendisi başkanlığa gelmeden önce durumun daha iyi olduğunu istatistikler söylüyor. Ben 2009’da eğitimdeki eksiklikleri söylemiştim. O günden bugüne değişin bir şey yok; hatta daha kötüye gidiş var.  Rakamlar ortadayken bazı şeyleri tekrar tekrar konuşmak doğru değildir. Yalnız eğitimde değil, Esenler’in birçok alanında eksikliklerimiz diğer ilçelere göre çok daha fazladır.

İlçe Milli Eğitim Müdürü iki kişinin dudağı arasında duruyor. Korku salmışlar, kimse yanlışlıklardan söz edemiyor. Asaleten bir Milli Eğitim Müdürü olsaydı eğitimde işler böyle gitmezdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün sorunları anlatması gerekirken anlatamıyor. Belediye Başkanı ise pembe tablolar çizerek hiçbir sorunun olmadığını anlatıyor. Vekâleten görev yapan birinin o koltukta oturmaması lazım. Müdür yardımcılığı yapabilecek birisini İlçe Milli Eğitim Müdürü yaparsanız bu işlerin içinden çıkamazsınız. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ‘65 derslik okul yapacağım’ söylemine karşılık 25 derslik okul yaparlarsa vekâleten atanan İlçe Milli Eğitim Müdürü buna karşı çıkamaz.

Kendilerinden olmayanlara zulüm etmeye kalkışanlar aynı zamanda sportif faaliyetleri okullardan kaldırırken İlçe Milli Eğitim’in sesi çıkmıyor. Belediye Başkanı aslında en büyük kötülüğü gençliğe yapıyor. Gelsin çocuklarımızın halini görsün. Öyle makam arabası ile yoldan geçerek sorunları anlayamazsınız. Sokak aralarında yürüsün hem de meclis üyeleri ile. Kapıların önlerinde oturan çocuklara sorsun ‘derdiniz nedir’ diye?

Belediye Başkanı Esenler’i borçlandırdı. Ramazan ayında Kadir Abisinden aldıklarını da bitirdi. Neticesinde Esenler 72 Milyon TL borçludur. Bakalım sonu ne olacak. Esenlerliler de ne oluyor diye bir düşünmelidir; hem de geç kalmadan. Biz halkın yararına yapılanı destekleriz. Ancak, bunların halk yararına yaptıkları hiçbir şeyi göremedik” dedi. 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli