Eğitim emekçilerinin gelecekleri masa başında değil, mücadelede!

Eğitim emekçilerinin gelecekleri masa başında değil, mücadelede!

Eğitim-Sen, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yetkinliklere Dayalı Öğretmen İstihdam Stratejisi ve Alternatif İstihdam Modelleri Geliştirilmesi Çalıştayı”na &




   Eğitim emekçilerinin gelecekleri masa başında değil, mücadelede

Eğitim-Sen, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yetkinliklere Dayalı Öğretmen İstihdam Stratejisi ve Alternatif İstihdam Modelleri Geliştirilmesi Çalıştayı”na “Biz bu oyunu biliyoruz” diyerek katılmadı.

MEB’in 2023 hedefleri doğrultusunda yürütülen ve 30-31 Ocak tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan “Yetkinliklere Dayalı Öğretmen İstihdam Stratejisi ve Alternatif İstihdam Modelleri Geliştirilmesi Çalıştayı”na davetli olan Eğitim-Sen bu çalıştaya katılmama kararı aldı.

Kamu emekçilerinin iş güvencesinin elinden alınmaya, eğitimde esnek ve performansa dayalı çalışma uygulamalarının fiilen hayata geçirilmeye çalışıldığı bir dönemde MEB’in alternatif öğretmen istihdam modellerini içeren bir çalıştay düzenlemesini dikkat çekici bulan Eğitim-Sen, eğitim emekçilerinin aleyhine olan bu politikaları kabul edilemez olarak değerlendirdi. Eğitim Sen, MEB’in önümüzdeki dönem hayata geçireceği esnek ve güvencesiz istihdam politikalarına ortak olmayacaklarının altını çizerek, bakanlığın “sendikaların görüşlerini alıyoruz” oyununa düşmeyeceklerini belirtti.

“Biz bu oyunu biliyoruz”
4+4+4 düzenlemesi sürecinde yasaya ilişkin eleştirilerin dikkate alınmadığını ifade eden Eğitim-Sen, yeni YÖK Yasası ile ilgili olarak da yaptıkları sözlü ve yazılı görüşlerden sonuç alamadıklarını vurguladı. MEB’in bugüne kadar düzenlediği çalıştaylara sendikaları çağırarak “Sendikaları da dinliyoruz” ifadelerinin bir anlamı olmadığının dile getirildiği açıklamada, tüm bu nedenlerle “tartışma platformu” şeklinde gündeme getirilen ve sonucu önceden belli olan bu çalıştayda yer alınmayacağı ifade edildi. Eğitim emekçilerinin geleceklerinin masa başında değil, örgütlü mücadelede olduğunun belirtildiği açıklamada tüm eğitim ve bilim emekçileri hakları için mücadeleye çağrıldı.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı