Eğitim Emekçisine Bıçaklı Saldırı

Eğitim Emekçisine Bıçaklı Saldırı

Esenler Ressam Şevket Dağ ilk Öğretim ve Ortaokulu İngilizce öğretmenlerinden Seçkin Kıpçak okul çıkışında bir öğrenci velisi tarafından bıçaklandı.


Haber/Musa Bazin

Eğitim Emekçisine Bıçaklı Saldırı

Esenler Ressam Şevket Dağ ilk Öğretim ve Ortaokulu İngilizce öğretmenlerinden Seçkin Kıpçak okul çıkışında bir öğrenci velisi tarafından bıçaklandı.

Saldırıyı hafif yaralar ile atlatan Öğretmen Kıpçak’ın kendisini bıçaklayan veliden şikâyetçi olduğu öğrenildi.
 
Esenler’de öğretmenlere yönelik şiddet olayları her geçen gün artarak devam etmektedir. Son gelişen olay ise Ressam Şevket Dağ Ortaokulu Öğretmenlerinden İngilizce öğretmeni S. Kıpçak okul çıkışında öğrenci velisi tarafından bıçaklandı.
Görgü tanıklarından edindiğimiz bilgiye göre, Öğretmeni S. Kıpçak okul çıkışı sırasında önünü çeviren veli ile kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine veli yanında bulunduğu bıçakla Kıpçak’a saldırdı.
Çeşitli yerlerinden bıçak darbesi ile yaralanan Kıpçak çevredekilerin yardımları ile hastaneye kaldırılırken, zanlı olay yerinden kaçtı. Tartışmanın neden çıktığına ilişkin bir bilgi edilemezken, emniyet güçleri olayla ile ilgili soruşturma başlattı.

Can güvenliğimiz yok
Konu ile ilgili görüştüğümüz yetkililer ve Sendika Temsilcileri, yaşanan olayı şiddetle kınadıklarını belirterek şöyle konuştular;
“Durumunun iyi olduğunu öğrendiğimiz hocamıza öncelikle geçmiş olsun diyoruz. İnşallah kısa sürede iyileşerek görevinin başına döner. Esenler’de bu tür olaylar maalesef sık meydana geliyor. Öğretmen arkadaşlarımız da bu ilçeden gitmek için görev sürelerinin dolmasını beklemektedirler.

Bu tür olayların ardından öğretmen arkadaşlarımızın psikolojileri bozuluyor, öğrencilerine yeterli düzeyde eğitim ve öğretim veremiyorlar. Kısaca Esenler’de öğretmenlerin can güvenliği yok. Her an başımıza bir şey gelir korkusuyla yaşıyoruz” dediler. 
 
Muhammet Ali Gezici’nin Basın Açıklaması
 
 BU ŞİDDET FİLMİ BİTMELİ!
Ressam Şevket Dağ Ortaokulu İngilizce öğretmeni Seçkin Kıpçak öğretmenimize yapılan bıçaklama  olayını şiddetle kınıyorum. Öğretmene kalkan eller kırılsın. Arkadaşımıza yapılan saldırı öğretmenler olarak hepimize yapılmıştır. Esenler’de öğretmenlerin can güvenliği yoktur. Öğretmenler okula bir tedirginlikle gidiyor. Artık çantamızda biber gazı, bıçak mı taşıyalım.
Buradan yetkililere sesleniyorum: Şiddeti önlemek en başta sizin görevinizdir. Öğretmenlerin Esenler’de kalmak istememesinin nedenini artık anlayın.
 
Esenler’deki ortamı rehabilite edecek olan sizlersiniz. Ortamın insanlara verdiği gerilim, onların yanlış yapmasına neden oluyor. Okullar ilgi istiyor, okullar çevre şartlarının ağırlığı altında ezilmiş. Okullar iletişim istiyor. Bütün kurumlar artık görevinizi yapın. Şiddete karşı okul ve veli projeleri istiyoruz. Destek istiyoruz. Soruyorum yetkililere: Topluma yapılmayan geliştirici projelerin eksikliğini, öğretmen arkadaşım canıyla mı ödeyecek? Biz tek tek öğretmenlerimizi mi kurban edeceğiz? Artık yeter!
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı