Ebeveynliğe Hazır Mısınız?

Ebeveynliğe Hazır Mısınız?

Esaydam’da seminer veren Psikolog Osman Baş, anne baba olmaya zihinsel olarak kişinin kendisini hazırlamasının önemli olduğunu ifade ederek karar vermeden önce çocuk sahibi olan anne babaların stres yaşayabileceğini ve bu d

Haber merkezi/7-24 esenler haber

Ebeveynliğe Hazır Mısınız?

Esaydam’da seminer veren Psikolog Osman Baş, anne baba olmaya zihinsel olarak kişinin kendisini hazırlamasının önemli olduğunu ifade ederek karar vermeden önce çocuk sahibi olan anne babaların stres yaşayabileceğini ve bu durumun da çocuğa yansıyabileceğini ifade etti.
Esenler Belediyesi Aile Yaşam ve Danışma Merkezi (ESAYDAM)’nde düzenlenen programda Psikolog Osman Baş, “Ebeveynliğe hazır mısınız”  konulu seminer verdi.
Özellikle kadınların ilgi gösterdiği seminerde dinleyiciler ile interaktif bir iletişim kuran Psikolog Osman Baş, anneliğin içgüdüsel mi yoksa öğrenilebilir mi? sorusu üzerinde durarak konuya açıklık getirdi ve öğrenilebilir olduğunu vurguladı.
Bir çok annenin çocuk sahibi olduktan sonra kendisini anne hissettiğini ve bu durumdan keyif alarak bu rolü benimsediğini söyleyen Baş, anne olmanın hem sosyo- kültürel hem de içgüdüsel yanlarının olduğunu belirtti. Herkesin anneliği aynı şekilde istemeyeceğine dikkat çeken Baş, “Çocuğa karşı hissedilen duygular, deneyimler ve eğitim sonucunda oluşur” dedi. Bebekleri aşırı seven, onlara aşırı ilgi gösteren bir kadının  iyi bir anne olmak için yeterli olmayabileceğini ifade eden Baş, bebek ile anne ilişkisinin zaman içinde gelişeceğini vurgulayarak, “Önemli olan sağlıklı ilişkiyi kurabilmek” dedi.



ÇİFTLER BİRLİKTE PLAN YAPMALI
Anne baba olmayı etkileyen etmenler konusuna ışık tutarak konuşmasına devam eden Baş, aile adını devam ettirmek, evliliği bir arada tutmak, yaşlılıkta yalnızlıktan korunmak ve sahip olmadığınız hayatı çocuklara yaşatmak gibi amaçlarla insanların çocuk sahibi olmak isteyebileceğini anlatan Baş, çocuk sahibi olmanın insan yaşamındaki en önemli olaylardan birisi olduğunu belirtti.
Anne baba olmaya zihinsel olarak kişinin kendisini hazırlamasının önemli olduğunu kaydeden Baş, karar vermeden önce çocuk sahibi olan anne babaların stres yaşayabileceğini ve bu durumun da çocuğa yansıyabileceğini ifade etti. Bu nedenle evli çiftlerin anne baba olmaya birlikte karar vermesi gerektiğini belirten Baş, “Çiftler birlikte plan yapmalıdır. Özellikle bir kadın için hamile kalmaya hazır olmak önemlidir. Aksi takdirde kadının fiziksel, duygusal ve sosyal yaşamı alt üst olabilir.” dedi.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli