EYT'LİLERİN MÜCADELESİ ESENLERDE DEVAM ETTİ

EYT

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYTSYD üyeleri, Esenler Cumhuriyet Meydanında stant açtı. Mücadelelerine devam eden EYT'lilerin stant çalışmalarına muhalefet siyasi partilerinin ilçe başkanları ve yöneticileri ile

Esenler Cumhuriyet Meydanın stant açan EYT’liler mağduriyetlerini anlattılar ve yeni üyelikler yaptı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYTSYD standını Esenler İyi Parti ilçe Başkanı Ömer Kara, Gelecek Partisi ilçe başkanı Mustafa Kaplan, Saadet Partisi İlçe Başkanı Hulusi Özbek, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı destek amaçlı ziyaret ettiler, çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundular. 

EYTSYD Dernek Başkanı Arzu Lastikci, siyasi parti ilçe başkanlarına Emeklilikte Yaşa Takılanların yaşadığı mağduriyetleri anlattı, dernek üyeleri, “hak aramanın kutsal bir görev olduğunu ve hükümetten haklarımızı almak için birlik içinde olmalıyız, derneğimize üye olarak destek vermelisiniz” dediler.

EYTSYD Dernek Başkanı Arzu Lastikci: Bugün Esener’deyiz. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte hak mağduriyetine uğramış insanlarımızı bilgilendirdik. Bizler ekonomik mücadele veriyoruz, siyasi bir çalışma yapmıyoruz.bizler büyük bir mağduriyet yaşıyoruz ve haksızlıkla karşı karşıyayız. Medyada söylenenlere, yazılanlara itibar etmiyoruz, inanmıyoruz! İnanmamız için Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Cumhurbaşkanı ve Çalışma Bakanının resmi gazetede yayınlanmadığı hiçbir habere inanmıyoruz. Bizler hiçbir pazarlığa açık değiliz, bu ülkenin gerçek yurttaşları olarak çalıştık, vergimizi verdik, zamanında primlerimizi ödedik, vatandaşlık görevlerimizi yerine getirdik. Bizler verdiğimiz emeğin karşılığında haksızlığa uğradık, bundan sonra kimse bizden başka bir fedakarlık beklemesin.

Bizim davamız ekmek davasıdır, 1999 yılında getirilen kanundan dolayı mağdur olan EYT’liler olarak; siyasilerden istediğimiz ortada bir mağduriyetin olduğunu kavramaları ve haksızlığa uğrayan yurttaşlarımızın yanında yer almalarıdır. Kimseden şahsı bir talebimiz olamaz, biz siyasi partilerden ve STK’lardan EYTSYD olarak haklarımızı almamızda yanımızda yer almaları ve destek olmalarını bekliyoruz. Yaptığımız tüm faaliyetlerimiz yasaldır, Valilik iznini alarak stant çalışmalarımızı yapıyoruz” diyerek hem iktidara hem de muhalefete seslendi.

 

  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu