EYT'LİLERDEN AKP' YE VERYANSIN

EYT

26 Aralık 2021 Pazar Günü Yapılan İstanbul Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (EYTSYD) Olağan Genel Kurulun da AKP’ ye veryansın edildi, muhalefete ise, “Bizi muhalefette dinleyip iktid

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yıllardan beri sorunlarına çözüm arıyor. Bugün İstanbul Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (EYTSYD) Olağan Genel Kurulu İstanbul/ Fatih’te gerçekleşti. İktidar partisinden davet edildiği halde kimsenin katılmadığı kongreye muhalefet partilerine davet gönderilmesine rağmen, davete tek icabet eden tek Esenler İYİ Parti ilçe Başkanı Ş. Ömer Kara mağdur vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Kongrede Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Başkanı Gönül Boran, yaptığı konuşmasında iktidara yüklendi, kendileri ile birlikte yola çıkan ama ayrılanlara sitemde bulundu  
Boran, “bizler etkin ve başarılı STK olduk. Bu başarımızın artında derneğimizin adında yer alan dayanışma ruhu vardır. Bizler geleceğe doğru inançla ve azımla atacağımız atımla daha başarılı işlere imzamızı atacağız. Emin olduğumuz tek gerçek anayasal hakların hak sahiplerine teslim edilmesi için gereken her zeminde mücadele hazırız. Hiçbir kişisel çıkar veya fayda sağlamak adına bu yola çıkmadık” dedi.

“EYT’LİLERİN ÇÖZÜLEMEYEN SORUNUNUN TEK SORUMLUSU AKP İKTİDARIDIR”
Kongre salonunun dışında mikrofon uzattığımız Esenler İYİ Parti ilçe Başkanı Ş. Ömer Kara,” Emeklilik hakları amiyane tabirle gasp edilen binlerce insan çareyi örgütlenmede aradı. Bugün burada örgütlülüğün sesini dinledik. AKP iktidarı her seçim öncesinde EYT'lilerin sorununun çözüleceğine dair sözler verdi, verilen her söz havada kaldı. Bugüne kadar EYT’lilere verilen hiçbir söz yerine getirilmedi, bugün biriken sorunların ve 22 yıldır devam eden çözülemeyen EYT’lilerin sorununun tek sorumlusu ülkeyi yöneten AKP iktidarı ve ortaklarıdır.

“SULTANLARA, SARAY HANEDANLIKLARINA VE HAKSIZLIKLARA KARŞIYIZ”
Ş. Ömer Kara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018 Ekim'deki bir grup toplantısında EYT'lilerle ilgili, "Erken emekli olacak. Ondan sonra ne olacak? Gidip başka işte çalışmaya devam edecek. Çift dikiş yapacak" demişti.  EYT’lileri aşağılayan o sözleri unutmadık. Aynı Erdoğan’ın yandaşlarının kamu kurumlarını nasıl hortumladığını ve kendilerinden olanların 3- 4 maaş aldığına göz yumulduğunu da unutmadık.  Yanı iktidar yandaşlarına ballı kaymaklı ihaleler, en alasından kıyak yapılarak yandaş kayırmacılığı yaparak, yüksek maaşlar ve sıkı korumalar verilirken, diğer taraftan kazanılmış haklarını alamayan yığınların, hak mahrumiyeti yaşanmasının sebebi AKP’dir.

Ülkeyi ortaçağ karanlığına gömen AKP iktidarına verilecek tek cevap sandıktır. Bizler inanıyoruz ve halkımıza güveniyoruz iktidar partisinin ve onun ortaklarının yaptıklarının hesabını önce halkımız sonra ise İYİ Parti iktidarı hukuki yollarla soracaktır. İYİ Parti nerede bir mağduriyet varsa o mağduriyeti yaşayanların yanında olduğu gibi mağduriyetlere sebebiyet verenlerinde iki eli yakasındadır. İyi parti tüm kadrolarıyla halkımızın ve ülkemizin sorunlarını çözmek için vardır. Biz sultanlara, saray hanedanlıklarına ve haksızlıklara karşı bir anlayışla iktidara yürüyoruz” dedi.


 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı