ESTOK-ESDEF-AKDEF ÜÇGENİ

ESTOK-ESDEF-AKDEF ÜÇGENİ

Esenler güzel İlçem “hareketin çok bereketin yok” demiştim ama haksızlık etmişim. Senin bereketinden yararlananlar ise ortaya birer birer çıkıyor, görüyorum. Birilerine bayağı yaramışsın. Bu biri

 

ESTOK-ESDEF-AKDEF ÜÇGENİ…

Esenler güzel İlçem “hareketin çok bereketin yok” demiştim ama haksızlık etmişim. Senin bereketinden yararlananlar ise ortaya birer birer çıkıyor, görüyorum. Birilerine bayağı yaramışsın. Bu birileri birkaç dernekle birleşerek, bütünleştik diyerek kendilerine ESTOK - ESDEF gibi isimler veriyorlar. Buraya kadar güzel itirazımızda yok, hayırlı olsun üst kurumları.

Şimdi bu girişi neden yaptım derseniz, ben ve “7-24 Esenler Haber” belli maddi çıkarlar için kimsenin önünde düğme iliklemez. Biz bu haber sitesiyle yola çıkarken mülki amirinden en alta yayın politikamızı anlattık. Bizi bilen biliyor. ESTOK-ESDEF filan da tanımayız. Bize kendilerini halk-millet için var olduklarını inandırana kadar. Bu kendine federasyonum diyenler AKDEF olacaklarsa ki öyle görüyorum bu iş tutmaz. AKDEF kelimesini de kimse yanlış anlamasın AKP’ye yakın olan ve yakınında durmaya çalışan dernek ve federasyon demektir anlamı.

Şimdi bana kimse alınmasın. Geçenlerde EKM’de bir konser programını mülki amirinden halkına herkes hazırken, belediye başkanına şirin gözükmek için en az iki saat rötarlı başlattınız. Çünkü nedense bütün dernekler etkinliklerini sadece belediye başkanına, onun geliş saatine göre ayarlıyorlar. Peki, bu durumda ilçe kaymakamına, siyasi parti ilçe başkanlarına, devlet kurumlarının amirlerine ve yetkililerine hatta üyelerinize saygısızlık etmiş olmuyor musunuz? Yaptığınız uzaktan kumandalı olarak, üyeleriniz ile belediye başkanını buluşturmak ise bir diyeceğim yok.

Bakınız ben size bir öneride bulunayım. Öncelikle kendi yaptığınız tüzüklerinizi bir okuyun. Hangi amaçlarla kurulduğunuzu yeniden gözden geçirin. Yaptıklarınızla dernekçiliğin bağdaşmadığını göreceksiniz. Size bir uyarıda bulunmak istiyorum. ESTOK-ESDEF olabilirsiniz. Ama AKDEF’leşmeyin. Bu ülkede, özelleştirmeler yapıldı, yığınlar aşından işinden edildi. Taşeronlaştırma uygulamaları ile işçiler köle haline getirildi. Bu mağdurlar içinde sizin dernek üyeleriniz olduğunu da asla unutmamanız gerekir. Üyelerinizin çocuklarının üniversitede okuma hayalleri şifreleme yoluyla çalındı. Gelecekleri ile oynandı. Siz ne yaptınız, hiçbir şey.

Sizin tek düşünceniz var, bunu biliyorum. Zamanı geldiğinde toplumun bilgilenmesi için açıklayacağım. Kimse bu yazıma cevap yetiştirme çabasına da girmesin. Size menfaat uğruna yakın duran gazetecilerden değilim. Asıl siz onlardan uzaklaşın gerçeği söyleyenlere yakınlaşın. Çünkü gazetecilik olayların akışına göre hareket etmek değil, olaylara yön vermektir.

Hüseyin Koç

Saygılarımla  



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli