ESKON ne kadar kredi kullanacak?'

ESKON ne kadar kredi kullanacak?

Esenler Belediyesi’nin iştiraki ESKON’nun kredi kullanma talebiyle ilgili rapor hakkında söz alan CHP’li Meclis Üyesi Kemal Şahin, ESKON AŞ’nin ne kadar borçlanma yetkisi istediğini sordu.


Esenler Belediye Meclisi'nin 5. Seçim Yılı 2.Dönem 2015 Kasım Ayı Meclis Toplantılarının 2. Birleşiminde geçtiğimiz dönem sermaye artırımına giden Esenler Belediyesi’nin iştiraki ESKON’nun kredi kullanma talebi gündeme geldi.
 
3 No’lu raporla ilgili görüşlerini dile getirmek için söz alan CHP’li Meclis Üyesi Kemal Şahin şöyle konuştu;

 “ESKON AŞ’nin borçlanmasıyla ilgili birkaç soru sormak istiyorum. Birincisi ESKON AŞ, Esenler Belediyesi ve kamu adına ne tür faydalı işler yapmıştır. Birkaç tane örnek verebilir misiniz? İkincisi ESKON AŞ’nin faaliyetlerini sürdürebilmesi için ne kadar krediye ihtiyaç var. Üçüncüsü ise ESKON AŞ’nin Havaalanı Kentsel Dönüşüm projesinde şuana kadar kaç adet konut satışı yapmıştır. Bu sorular ile ilgili meclisimize bilgi verilmesini istiyorum.”

AKP’li Aydın: 600 bin TL

CHP’li Meclis Üyesi Kemal Şahin’in soruları üzerine söz alan AKP’li Meclis Üyesi Faruk Aydın şöyle yanıt verdi;



“Kemal bey’in sorularına cevap vermek için söz aldım. ESKON AŞ’nin borçlanmasıyla ilgili şöyle bir talebi var; ESKON AŞ belediyemizin hem iştirak şirketi hem de müteahhidi. Yani belediyemize iş yapıyor. Diğer özel firmalar belediyemize iş yapıyor biz ödeme yapamadığımızdan temlik alıp kredi kullanabiliyorlar. Bizde Esenler Belediyesi’ndeki alacağına temlik kullanacağız. Yani ESKON AŞ’nin belediyeden doğmuş olan alacağına temlik kullanacağız. Ama bunu kullanabilmemiz için borçlanmaya girdiği için yasa gereği 18’e E maddesi gereği Meclisin yetkisini almak durumundayız. Buda % 10 civarında yani 600 bin TL civarındadır. Borçlanma dediğimiz budur yani.

ESKON AŞ’nin yaptığı işler büyük çoğunluğunu belediyemize olmak kaydıyla taahhüt işi yapmaktadır. Dönüşümle ilgili kaç konut satılmıştır. Emlak Konutla yaptığımız protokol gereği yetki onlarda olduğu için bunu bir sorup öğrenmek lazım. Ama % 30’na yakının satılmış olduğunu biliyorum. Benim öğrendiğim bilginin üzerine ne kadar daha satış yapıldığını bilmiyorum. Bunu öğrenmek lazım. Ama inanıyorum 1 Kasım’dan sonra buradaki satışlar hızlanacaktır. ESKON AŞ, Esenler Belediyesi’nin gayet iyi yönetilen çokta iyi disipline olmuş faydalı işler yapan bir kurumudur.” 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı