ESİNDER'in kongresi biraz gergin geçti

ESİNDER

Esenler İnşaat Müteahhitleri Derneği (ESİNDER) 2. Olağan Kongresini yaptı. kongreyi Kazımkarabekir Mahalle Muhtarı Gülbek Taştan kazandı.

ESİNDER’in kongresi biraz gergin geçti

Esenler İnşaat Müteahhitleri Derneği (ESİNDER) 2. Olağan Kongresini yaptı. kongreyi Kazımkarabekir Mahalle Muhtarı Gülbek Taştan kazandı.

5 Nisan 2011 tarihinde 20 müteahhittin bir araya gelmesiyle kurulan Esenler İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin 2. Olağan Kongresi’nde bir ara gergin anlar yaşanmasına rağmen kongreye sağduyu hakim oldu.
Dernek Başkanı Özkan Ercan’ın mazeret bildirmeden katılmadığı kongreyi başkan yardımcısının açmasına itirazlar yapıldı.

Kongre Salonu’na giden Kurucu Üyelerden Lütfü Kahveci ve Ayhan Güneş, toplantının 3 Ocak’ta değil, 10 Ocak Pazar günü saat 13.00’de yapılmasını istediler. Kurucu Üyelerin talebi üzerine biranda gergin anlar yaşanırken, üyeler arasındaki diyalog ise ses cihazlarına yansıdı;

ESİNDER Denetleme Kurulu Üyesi Hakan Kılıçarslan: Bu derneğin Yönetim Kurulu 14.11.2014 tarihinde genel kurul için karar almış. Karar numarası 36. Bu kararda diyor ki; Dernek merkezinde toplanacak olan dernek üyeleri 3 Ocak 2015 günü saat 13.00’de toplanacak. Eğer çoğunluk sağlanamazsa 10 Ocak 2015 tarihinde yapılacak. Bu çoğunluk sağlanamazsa dediğimiz konu tüzükte salt çoğunluktur.



Lütfü Kahveci:Saat kaç?
Hakan Kılıçarslan:Ne yapacaksınız saati?
Lütfü Kahveci:Benim saatim 14.15’i gösteriyor. Çoğunluk 13.00 de toplanmış mı? Hayır.
Hakan Kılıçarslan:Olabilir.
Lütfü kahveci:Toplanmadığı takdirde ne yapılacak lütfen kongre ilanının devamını okur musunuz?
Hakan Kılıçarslan:Biz daha toplantıya geçmedik ki.
Ayhan Güneş:Eğer saat 13.00 de hazırlık varsa ve salt çoğunluk sağlandıysa toplantıya geçersin. Ama şuan saat 14.15 olmasına rağmen siz hala insanların gelmesini bekliyorsunuz. Bizim derdimiz kesinlikle zarar vermek değil, birlik ve beraberliği sağlamaktır.

Ömer Demir:Dernek Başkanı (Özkan Ercan) şuana kadar mazeret bildirtmemiş ve toplantıya gelmemiştir.
Hakan Kılıçarslan:Hiçbir toplantı tam saatinde yapılır diye bir şey yok.
Lütfü Kahveci:Eğer saatin gereği yoksa genel kurul ilanlarına yazmayın. Ben bu derneğin kurucularından olarak ilan ettiğiniz gündeme sadık kalınmasını talep ediyorum. Ayhan Güneş:Eğer şuana kadar salt çoğunluğu sağlayamadıysanız kongreyi açamazsınız.



Ömer Demir:Açarız abi. Açarız problem yok. 
Ayhan Güneş:Açarsanız o zaman ESİNDER tabelasını sök, yerine Ömer Demir Derneği diye yaz.
Mustafa Anaçal:Bırakın gitsinler itiraz etsinler.
Hakan Kılıçarslan:Hiçbir toplantı tam saatinde yapılır diye bir şey yok ve çoğunluk sağlanıp sağlanmadığını da salonda göreceğiz.

Mustafa Anaçal:Madem tüzüğü biliyorsunuz da neden 5 dakika önce geldiniz. Kıl çıkartmayın. Kaç kişiyseniz gelin buraya. Bu kadar kişinin onuru ve şerefiyle oynanmaz.
Ömer Demir:Dernek Başkanı kaçtı. Kongreye gelmedi. 

Kongre ilk toplantıda yapıldı
ESİNDER’in Kurucu Üyelerden Lütfü Kahveci ve Ayhan Güneş, toplantının 3 Ocak’ta değil, 10 Ocak Pazar günü saat 13.00’de yapılmasını talep edip, salondan ayrılmalarının ardından kongreye geçildi.


 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılan kongrenin Divan Heyetine ise Hakan Kılıçarslan, Ata Anyı ve Mustafa Anaçal seçildi. Gündem maddelerinin görüşülerek oylanmasının ardından yapılan seçimi tek listeyle giren Gülbek Taştan kazandı.

Taştan: Birliğimizi sağlayacağız
Yapılan kongrenin ardından gazetemize kısa bir açıklama yapan ESİNDER’in yeni Başkanı Gülbek Taştan, “Kongremizden önce Kurucu Üyelerimizden bazı abilerimiz geldiler sıkıntılarını ifade ettiler gittiler. Ancak ilk toplantıda toplanamaz diyen salt çoğunluğu sağladık. Toplam 204 üyemizden 107 arkadaşımız toplantıya katıldı. Ve onların oylarıyla ve teveccühleriyle Başkan seçildim. Artık bizim ilk hedefimiz dışarıda kalan, küsüp kongreye gelmeyen  müteahhitleri bir araya toplamaktır. Daha sonra hep birlikte yapacağımız istişare toplantılarının ardından sorunlarımızı belirleyip bu sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yürüteceğiz” diye konuştu.



Güneş: Hiç etik olmamıştır  

Kongrenin ardından açıklamalarda bulunan Güneş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güneş, “Bildiğiniz gibi kongremizde iki tane tarih var. İlk tarih 3 Ocak 2015 günü saat 13.00’dır. Eğer çoğunluk sağlanamazsa ikincisi ise 10 Ocak 2015 tarihinde aynı saatte yapılmasıdır. Şimdi herkes iyi bilir ki, genel kurullar ağırlıklı olarak ikinci toplantıda olur. Bizde 3 Ocak’ta değil, 10 Ocak’ta yapılması için itirazda bulunduk.

Fakat bu arkadaşlar ilk toplantıda salt çoğunluğu sağlamak için üye olmayan arkadaşlardan da imza toplayarak toplantının yeterlilik sayısını bulmaya çalıştılar. Bizde bunun etik olmadığını ve kendilerinin bu konuda yanlış yaptıklarını ifade ettik. Fakat bizi kala almadılar ve toplantıyı yaptılar. O toplantıda da, daha önce istifa etmiş ve istifa dilekçeleri bizde olan müteahhitlere bile oy kullandırdılar. Bizde bunun yanlış olduğunu söylüyoruz. Bizim amacımız derneğimizin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesidir. Bunun içinde gerekli girişimlerimizi yapacağız” dedi. 


Özden: Hakkımızı arayacağız

Özden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özden ise, “Ben derneğin 22’nci üyesiyim ve asıl toplantı 10 Ocak’ta yapılacak denmesine rağmen bugün alelacele ilk toplantıda işi bitirdiler. Salt çoğunluğu sağlamak içinde telefonla insanları dakikalarca aradılar. Ve bunun üstüne birde kafalarına göre üye yaptıklarına imza attırarak toplantıyı yaptılar. Ancak biz kesinlikle hukuki açıdan hakkımızı arayacağız. Oy kullanma yetkisi olmayanların çoğunluğu sağlamak için imza attıklarını da, gördük. Söylediğim gibi hiç kimse bana destek olmazsa bile ben tek başıma bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağım ve hakkımı arayacağım” diye konuştu.

Yeni Yönetim Kurulu Listesi  
Gülbek Taştan
Gürsel Acıyan
Ekrem Candan
Şevket Bilgiç
Ayhan Yaşar
Ömer Demir
Ramazan Yıldırım
Mustafa Öztürk
Settar Anaçal
Ata Anyı

Denetleme Kurulu Asil 
Hakan Kılıçarslan
Abidin Bozal
Yunus Tekeci



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı