ESENLERİN MUHALEFETİNDEN AKP'LİLERE FİRESİZ OY

ESENLERİN MUHALEFETİNDEN AKP

Esenler belediyesi Şubat ayı ( 1- Şubat Pazartesi günü) meclis toplantısının ilk oturumuna 6 iktidar meclis üyesi katılmadı, muhalefetin 4 meclis üyesi firesiz katıldı. Meclis 31 kişi ile toplandı. Muhalefet AKP’ye oy

Meclis toplantısının yapıtlığı salonda gündem dışı konuşmalarda gerginlik yaşanırken teklifler bölümünde Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda olacak ki CHP ve İyi parti meclis üyeleri AKP’lilerle dostluklarını perçinleşti, CHP’nin yeni geleneği AKP’lilere rağmen bozulmadı gibi.  

AKP’NİN PARMAKÇI VE İŞBİRLİKÇİSİ MECLİS ÜYELERİ- FİRESİZ OY
Teklifler bölümünde, Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin maddeleri gereğince Divan Katibi Üye Seçimi - Encümene Üye Seçimi - İhtisas Komisyonlarına Üye Seçimi yapıldı. Her üç oylamada da muhalefet biz nasıl olsa kazanamayız, AKP’liler bize oy vermez diyerek aday göstermedi ama muhalefet meclis üyeleri AKP’lilerin gösterdikleri adaylara firesiz oy vererek dostluklarını gösterdiler, demokrat olduklarını basının önünde belgelediler. Gerçi muhalefetin deneyimli bir üyesi geçen dönemde böyle sürprizlerle gündeme gelmişdi.


Bir diğer gelişme ise AKP’lilere muhalefetin uzattığı dostluk eli İyi partili Mikail Karapınar’ın masumane bir isteğinin AKP’liler tarafından geri çevirmesiyle bozulur gibi oldu.
İyi partili Mikail Karapınar’ın teklifi veya isteği şöyle… Meclise gelen teklifler yalnızca başlıklar halinde okunuyor ve biz gelen teklif raporlarının açıklama metninin tarafımıza verilmesini talep ettik. AKP meclis üyeleri ve grup sözcüsü böyle bir teklifin doğru olmadığını söyledi.Halbuki bize raporları meclis oturumundan önce verseler bizde ona göre evet veya hayır neye verdiğimizi daha net anlamış oluruz.Bizlerin bu önerisini oylatarak ret ettiler diyerek tepki koydu.

Bizde meclisi eksiksiz takip eden yerel gazeteci olarak izlenimlerimizi aktaralım.
Muhalefet Şubat ayı meclisinde gol yedi. Firesiz oy vererek ne yapmak istediğini bilmeyen bir vaziyettesiniz. Sizler AKP veya MHP meclis üyesi gibi davranarak ne yapmak istiyorsunuz? Teklif karar olarak gelen tekliflerin raporu yoksa ve meclis başkanı okunmuş olarak oylattığında itirazınızı yapacaksınız. AK Partililer meclis toplantısından önce grup toplantısı yaparak bilgileniyorlar ve hazırlar. Sizler konulara hakim olmadığınızdan AKP’lilerle birlikte doğru olana da, yanlış olana da evet dediğiniz için “AKP’nin parmakçı ve işbirlikçisi” fotoğrafı veriyorsunuz.  Eee sokma akılla yürümek veya uzaktan kumandalı olmak gerçekten zor.

 
 
 
 
 
 
 
 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli