ESENLERİN KADERİYLE ANA MUHALEFET OYNUYOR!

ESENLERİN KADERİYLE ANA MUHALEFET OYNUYOR!

Gelecek partisi Esenler ilçe başkanı Mustafa Kaplan, Esenlerin yerel basınıyla ZOOM'da video konferans yolu ile gerçekleştirdiği “Rakamlar yalan söylemez!..” programında ana muhalefet ve ana muhalefetin meclis üy

Gelecek partisi Esenler ilçe başkanı Mustafa Kaplan’ın düzenlediği, Esenler yerel basının davet edildiği video konferans yolu ile yapılan program, tarih ve zamanlama olarak geç yapılmasına ve bu programı belediye meclisinde temsilcisi bulunan ana muhalefetin gerçekleştirmesi gerekirken yeni kurulan bir muhalefet partisinin böyle bir hazırlık yapması Esenler’deki siyaseti özetlemiş oldu.

Herşeye rağmen Gelecek partisi Esenler ilçe başkanı Mustafa Kaplan’ın ZOOM video konferans yolu ile hazırladığı, yerel basının katıldığı program gayet olumlu ve başarılı bir şekilde gerçekleşti. Katılımcı yerel basın mensuplarının zaman zaman sert eleştirilerinin yaşandığı programda CHP Esenler ilçe başkanı ve meclis üyeleri amiyane tabirle “yerden yere vuruldu”

CHP İlçe başkan yardımcılığı görevini yapan ve çiçeği burnunda gazete sahibinin ise bu eleştirilere yanıt verememesi “adam olacak çocuk…bilmem neyinden belli olur” sözünün ne kadar doğru olup olmadığını bugünden belli etti bile.
Gazetesine isim bulamayan ve isim hırsızlığı yaptığı söylemi doğruysa ilçe başkan yardımcısına doğrusu “HİÇ YAKIŞMADI…!”


Son dakika esenler haber’ den Suat Türkoğlu’nun, “bırakın Esenleri Türkiye’de ana muhalefet yok. Meclis üyeleri bilgisiz, konulara hakim değil” 7-24 Esenler  haber, “ Esenlerde Göksu’nun rakibi olmadığı için, kendisine eleştiri yapacak bilgisi olan bir kişi olmadığı için, Göksu İBB ile uğraşıyor. Kendini geliştirmeyen ve halktan kopuk olan kara cahiller ordusu ana muhalefet partisi ne biliyor neyi konuşacak? Esenler’de bir yanlış varsa o yanlışı meclis kürsüsünden haykıramayanlar ulusal basına yalvararak, üç beş kuruş vererek haber yaptırmakla çözmeye kalkışıyor. Çare kendilerini görmeyen zavallı bir ana muhalefeti kimse çare olarak görmesin. Çare sensin ey halkım” diyerek ana muhalefete verdi veriştirdiler.
  
Gelecek partisi Esenler ilçe başkanı Kaplan’ın cevaplanmasını istediği konular şöyle  

Rakamlar yalan söylemez!..
İki kişiye bir otomobil düşüyor...
Esenler Belediyesi’nde 22 Müdürlük, 7 Başkan Yardımcılığı bünyesinde toplamda 213 memur çalışıyor.
2011’de Belediyemizin kiraladığı sadece otomobil sayısı 64 iken bugün otomobil sayısı: 113
Gelecek Partisi olarak göreve geldiğimizde bu israfa son vereceğiz!..
2011 Esenler Nüfusu 461.382
2021 Esenler Nüfusu 446.276
Nüfus düşerken kiralık otomobil sayısı artmamalı, birçok belediyede bu sayı günümüzde daha düşük...
2020 faaliyet Raporunda bu otomobillerin marka ve modelleride yazılmıyor, 2011 de marka ve modeller yazılıyordu.
Hatta kimden kiralandığı dahi raporda görülebiliniyordu, maalesef şimdi ki raporlarda şeffaflık yok..
Aradaki farklar ile bayram öncesi esnafımıza destek oluna bilinirdi.
 

 Toplantının sonucu: Hazırlanan soruların bir belgesi olmadığı gibi, soruların cevaplarının afaki sözlerle geçiştirilmesine neden oldu. Muhalefetin dersine çok çalışarak bu ve benzeri soruları net, belgeleri ile varsa bir yanlış, kimden kimler tarafından yapılmışsa halk adına, Esenler halkının geleceği adına kamuoyuna açıklaması seçilmiş meclis üyelerinin namus borcu olmalı. Bu sorular ve sorulması geregenler bir başka bahara kaldı.

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli